Pazarcı memnun, Vatandaş şikayetçi

Pazarcı memnun, Vatandaş şikayetçi
Çarşamba İlçesinde Batıyaka Pazar yeri esnafı fiyatların normal olduğunu söylerken vatandaşlar ise fiyatların çok pahalı olmasından şikayetçi.

Çarşamba İlçesinde Batıyaka kapalı Pazar yeri esnafı fiyatların şuanda normal olduğunu ayrıca Pazar günü Samsun da meydana gelen selin fiyatlarda bir değişiklik yapmadığını söyledi. Ayrıca Pazar da alışveriş yapan vatandaşlar ise fiyatlardan çok şikayetçi olduğunu söyledi.

“Mazot pahalı fiyatlar yüksek sayılmaz”

Bu fiyatların normal olduğunun altını çizen Pazar esnafı ‘‘Mazot pahalı, gübre pahalı, her şey birbirine endeksli. Fiyatlar bu durumlarda pek de yüksek sayılmaz. Samsun’daki sel buralara pek vurmadı. Samsun şehir merkezini çok vurdu ama köyleri pek vurmadı. Buradaki fiyatların sel ile bir ilgisi yok. Zaten bu ürünler Samsun’dan gelmiyor, diğer şehirlerden geliyor. Mesela domates Konya’dan, patates ve soğan Niğde, Amasya, o taraflardan geliyor. O yüzden selin bir etkisi yok. Ayrıca fiyatlar şuanda çok normal. Biz bu fiyatları daha fazla düşürsek zarar ederiz. Şuanda bile fazla kazanamıyoruz zaten diyebilirim. Ayrıca vatandaşlar şikayetçi pahalı olmasından ama bizim elimizden bir şey gelmez. Şuanda fiyatlarımız şu şekil de Patlıcan 10 TL, fasulye 35 TL, yeşil biber 20 TL, el yapımı salçalar 500 TL’dir. Bu fiyatlar bize göre yani pazarcılara göre düşük bile. Çünkü maliyetlerimizi bile karşılamıyor bu fiyatlar ama Allaha şükrediyoruz.” Şeklinde konuştu.

img-2543.jpg

img-2570.jpg

“Fiyatlar Yüksek Geçinemiyoruz”

Fiyatların çok yüksek olduğunu vurgulayan Vatandaşlar “Ben emekliyim 9 bin TL maaş alıyorum. 9 bin TL neye yetecek size soruyorum. Şuradan bir şey alıyoruz 300 TL’nin altından çıkamıyoruz. Bir kabağın kilosu 20 TL yazıktır günahtır. Bu işin çözüm yolu aracıları kaldırmaktır. Örnek veriyorum tarlada bu domates 1 TL ise tezgahta 10 TL bu nasıl bir fark oluyor böyle aracılar kazanıyor.”ifadelerini kullandı.

Bu hafta Pazar fiyatları şu şekil de: Yeşil fasulye 60 TL, dolma biber 25 TL, yeşilbiber 20 TL,Pırasanın kilosu 20 TL, karpuzun kilosu 12,5 TL, domates 10TL,soğan 10 TL, patates 10TL, İncir 40 TL.

HABER:Emine Temiz YILMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber