Pazar yerlerinde yaz bereketi

Pazar yerlerinde yaz bereketi
Samsun’da haftanın belli günlerinde kurulan pazar yerlerinde yaz bereketi yaşanıyor.

15 Temmuz darbe girişimi pazar yerlerinde fiyatları etkilemedi. Darbe girişimi sonrasında fiyatların artmadığını belirten 55 yaşındaki 30 yıllık pazarcı Yüksel Akdeniz, “Bazı ürünlerin fiyatlarında düşüş yaşandı. 1,5 liraya sattığımız yerli karpuzun kilosunu darbeden sonra 1,25 liradan satıyoruz. Satışlarımızda biraz azalma oldu ama fiyatlarda yükseliş olmadı” dedi.

“Talep azalınca da fiyatlar düştü”
12 yıldır pazarcılık yapan 39 yaşındaki Ufuk Dürümlü, “Darbe girişimi fiyatları etkilemedi. Piyasaların durumu yüzünden de kalabalıkta biraz azalma oldu. Kalabalığın azalmasında fındığa ve yazlığa giden insanların da etkisi oldu. Böylece pazardaki mallara talep azaldı. Talep azalınca da fiyatlar düştü. 1,5 lira olan patates 75 kuruşa, 2 lira olan soğan da 1 liraya kadar düştü” diye konuştu.
Pazarda en pahalı ürünün limon olduğunu belirten Mehmet Ali Verdemir, “Limon darbeden önce de pahalıydı ama darbeden sonra iyice pahalandı. Bunun sebebi ise halcilerin malı pahalıya satması. Bizler limonun kasasını halden 100 liraya alıyoruz. 1 kasa içerisinde 150 tane limon oluyor. 6 tane 5 lira ya da 7-8 tane 5 liradan satıyoruz” şeklinde konuştu.
Çarşı-pazarda diğer sebze ve meyvelerin fiyatında değişiklik olmazken üzüm yaprağının kilosu ise 10 liradan alıcı buluyor. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir