Pazar esnafının tezgahı ‘dert’ dolu!

Pazar esnafının tezgahı ‘dert’ dolu!
Çarşamba ilçesi Batı yakasında bulunan Kapalı Pazaryeri’nde ki esnaflar, son haftalarda düşük sayıda gelen müşteri ve yine müşterilerin ürünlerinin fiyatlarını yüksek bulmasından dertli olduklarını dile getirdiler.  

Çarşamba ilçesi Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yanında bulunan Kapalı Sebze- Meyve Pazarı’nda tezgah açan pazar esnafı dertlerini dile getirdiler. Pazar esnafı, son haftalardaki işlerinde yaşanan düşüşlerden ve müşterilerin tezgahlarında sattıkları ürünlerin fiyatlarının fazla olmasından dertli olduklarını aktardılar.

“Zenginde Kırmızı Halı, Siyah Taksi, Bizde Biber Maydanoz”

Pazar yerinde tezgah açan pazar esnafı işlerinin durgun olmasından şikayetçi olurken müşterilerin de fiyatlardan memnun olmamasından ayrıca şikayetçi olduklarını dile getirdiler. Pazara durumu normal olan vatandaşın geldiğini söylerken zenginlerin pazara uğramadıklarını söylüyorlar.
Pazar esnaflarından biri, ''Gariban her zaman gariban, zengin her zaman zengin. Maydanoz, marul parasıyla iki çocuğumu üniversite okutmaya çalıştım bu şartlar altında. Ama çocuklarım işsizlikten yatıyor. Ben hala çalışıyorum. Çünkü zenginde kırmızı halı, siyah taksi bizde de biber, maydanoz olduğu için gariban kaldık.'' sözlerini vurguladı.

img_6413.jpgimg_6399.jpg

Müşteri Doyumsuz, Halden Anlamıyor
Pazarda işlerin olmamasından şikayetçi olan pazar esnafı, '' Müşteri sürekli fiyatta indirim yapmak istiyor ama bizim ürünü hangi fiyata aldığımızı bilmediği gibi çektiğimiz sıkıntıları da bilmiyor. Ürün 3 TL ise 2 TL olsun diyor. Ama onun bize 2.50 TL'ye geldiğini bilmiyor'' ifadelerini kullandı.

HABER / RÖPORTAJ: Yağmur AYAN - Büşra KOCATAŞ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir