PAZAR ESNAFINI ‘KORONA VİRÜS’ VURDU

PAZAR ESNAFINI ‘KORONA VİRÜS’ VURDU
Türkiye’de genelinde korona virüsünün artış gösterdiği dönemde Çarşamba ilçesinde de Pazar esnafı zor günler yaşıyor.

Çarşamba günlerinde açılan Pazar yerlerinde belirli yaş grubunun sokağa çıkma nedeniyle ve birçok esnafın kepenk kapattığı dönemde Pazar yerlerinde tezgah açan pazarcı esnafı ‘Koronavirüs’ tehdidiyle zor anlar yaşıyor.

PAZARCI ESNAFINA AFİŞLİ UYARI

Çarşamba ilçesinde belirli yerlerde açılan Pazar yerlerinde satıcıların müşterilere hizmet verdiği ortamda Çarşamba belediye zabıtaları ve korona virüs nedeniyle alıcıların meyve ve sebzelere elle temas etme noktasında broşür dağıtarak satıcı ve alıcıları uyarması gözden kaçmadı. Belediye zabıtaları ekipleri bütün pazarcı esnafını hijyen konusunda uyarıda bulundu.

YAŞLILAR ALDIRIŞ ETMEDİ

Pazaryerinde alışveriş yapan vatandaşlar arasında 65 yaş üstü vatandaşlarında olduğu gözlendi. Birçok vatandaş İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı ‘65 yaş üstü’ kuralına riayet ederken, bazı vatandaşlar ise aldırış etmeden Pazar alışverişlerini yapmak için Kapalı Pazaryerine geldiler.

LİMON VE YEŞİLLİK RAĞBET GÖRÜYOR

‘Korona Virüs’ salgınına karşı tedbirlerini güçlendirmek isteyen vatandaşlar, Kapalı Pazaryerinde en çok limon ve yeşilliklere ilgi gösteriyor. İçerdiği vitamin nedeniyle bağışıklık sisteminin güçlü kalmasında önemli olan limonun daha çok satışının yapıldığını söyleyen Pazar esnafları, durgun işlerinin bir an önce düzene girmesini umut ettiklerini aktardılar.

ZABITADAN BİLGİLENDİRME AFİŞİ

Çarşamba Belediyesi Zabıta ekipleri aldıkları tedbirler çerçevesinde pazaryerinde ki tezgahlara afişler koyarak, vatandaşların tezgahta bulunan ürünlere dokunmadan, Pazar tezgahtarı tarafından istenmesi hususunda dikkatli olunması için uyarıda bulundu.

HABER: Yağmur AYAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber