Pazar esnafı yasaklara uydu!

Pazar esnafı yasaklara uydu!
Türkiye’yi etkisi altına alan (Covid-19) salgını nedeni ile hükümetin aldığı son pazaryeri kararlarından sonra İlçemizde ki Pazar yerinde tezgah açan pazarcı esnafı hem korona virüsü ile hem de ekmek parası için mücadeleye devam ediyor.

Türkiye’yi etkisi altına alan Korona Virüs (Covid-19) salgını nedeni ile hükümetin aldığı son pazaryeri kararlarından sonra İlçemizde ki Batıyaka Pazar yerinde tezgah açan pazarcı esnafı hem korona virüsü ile hem de ekmek parası için mücadeleye devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı’nın ‘Korona Virüs’ Salgınına karşı aldığı tedbirler sonrası pazaryerinde önemli değişiklikler yaşanmaya devam ediyor. Çarşamba Belediyesi tarafından kontrolleri yapılan ve alınan tedbirler doğrultusunda pazaryerlerinde gıda ve temizlik maddelerinin dışında herhangi bir ürünün satışına izin verilmediği ve açık alanlarda çocukların bulundurulmadığı gözlendi. Alınan bu kararlar Çarşamba ilçesinde bulunan kapalı pazaryerlerinde uygulanırken, pazaryerinde ki müşteri hareketliliğini yarı yarıya gerilemesine neden olduğu dikkatlerden kaçmadı.  

 

‘KORONA VİRÜS’ KIYAFET TEZGAHLARINI KAPATTIRDI
‘Korona Virüs’ (Covid-19) salgını Çarşamba günlerinde tezgah açan birçok pazarcı esnafını da etkilemeye devam ediyor. Pazar yerlerinde her hafta sergi açan kıyafet satıcılarının tezgahları boş kalırken, sadece açık olan ve vatandaşa hizmet vermeye devam eden meyve ve sebze tezgahları gözlerden kaçmadı.

ÇOCUKLAR ‘EVDE KAL’DI
İçişleri Bakanlığının aldığı kararlar neticesinde Samsun Valiliği’nin uygulamaya koyduğu kararlarla birlikte çocukların açık alanda bulunmayarak evde kalmaları konusunda ki uyarılarının ardından vatandaşlar bu çağrıya uymuş , çocuklarını yanlarında pazaryerlerine ve kalabalık ortamlara getirmeyerek #evdekal çağrılarına uyulduğu gözlendi.   

HABER: Yağmur AYAN – Gülizar KELEŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber