Pazar Esnafı “Sel” Ağlıyor

Pazar Esnafı “Sel” Ağlıyor
Çarşamba ilçesinde etkili olan sağanak yağışla gelen su baskınlarından büyük hasar alan sebze üreticilerinin kaybı Pazar tezgahlarına yansıdı.


Çarşamba ilçesinde her hafta Çarşamba günü Kapalı Pazaryeri’nde tezgah açan Pazar esnafı, Samsun’da etkili olan yağışın, Çarşamba ilçesinde de etkisini göstermesi ile birlikte bir çok mahallelerde sebze ve meyve bahçeleri sular altında kaldı. Üreticiler bu tür afetlere karşı yetkililerin önlem almadığını belirterek “Yetkililere defalarca söyledik, ilgilenmediler.” Şeklinde isyan ederken yaz sezonunun açılması ile birlikte fiyatların bir nebze düştüğünü de dile getirdiler.

“Pompa sistemi şart”
Etkili olan yağıştan dolayı bahçeleri su altında kalan üretici, yetkililerin gerekli önlemleri almadığını vurgulayarak, “Sel Çarşamba hürriyet köyünü çok etkiledi. Buraya yetkililer geldi sadece seyretti gitti. Başka hiçbir şey yapmadılar. Sabahtan akşama kadar bekledim ben. Benim tarlama hiç kimse bakmadı. Şuan benim tarlam diz boyu suyun içerisinde. Benim şuan 45 milyar sadece ilaç borcum var. Bizim oraya pompa sözü verdiler gelen yetkililer bakıyor gidiyor. Denizin ağzını açıyor gidiyor. Seçimde de kapımızdan ayrılmıyorlar.Seçim geçince hiç kimse kapımıza gelmiyor. DSİ yetkilileri geldi bakıp ben buraya hiçbir şey yapamam diyip gittiler. Kaç defa dilekçe verdik ama sonuç sıfır. Bizim Hürriyet köyüne pompa sistemi şart. DSİ’den gelip incelediler ama ben bir faydası olacağını düşünmüyorum.Yetkililere sesleniyoruz gelsinler bize yardım etsinler. Benim 50-60 milyar borcum var. Bize yardım eli uzatsınlar.Bütün mahsullerimiz battı. Biz nasıl ekeceğiz o tarlaları. Biz sadece bir yardım eli istiyoruz köyümüze. En azından seralarımıza yardım etsinler. Her seracının 5-6 milyar borcu var ziraatcıya. Bir kanal var açmıyorlar. Oy zamanı geldiğinde de kapıdan köyden ayrılmıyorlar. Biz 50 milyar harcadık tarlaya. Şimdi nasıl olacak? Bütün emeklerimiz boşa gitti. Devletin bize yardım etmesi gerekiyor.”şeklinde konuştu.

“Şuanda Pazar fiyatları normal”
Yaz sezonun açılması ile birlikte fiyatların düştüğünü ve hem müşterinin hem de kendilerinin satışlardan memnun olduklarına değinen Pazar esnafı, “Pazarda ki fiyatlar düştü. Salatalık düştü, patlıcan düştü. Mesela gecen hafta patates 17 liraydı. Yağmurdan dolayı sökemediler, bu hafta 10 TL’ye düştü halde.Çarşamba’da mahsul çıkmadı zaten ama büyük oranda sel de etkiledi tabi ki mahsulü. Şuanda vatandaş şikayetçi değil, olmasın da zaten çünkü fiyatlar normale doğru ilerliyor. Maaşlarda yükseldi asgari ücretler verildi. Yani kısacası bir ucuzlama var. Yaza doğru gidiyoruz.Bu fiyatlar biraz daha ucuzlar.Seçimden önceye göre fiyatlar normal.” ifadelerini kullandı.

Pazar tezgahında bu haftaki fiyatlar ise şu şekilde; Biber 15 TL, patlıcan 13 TL, domates 15 TL,dolma biber 18 TL.

HABER: ZAFER CAN KARAHAN- YAĞMUR AYAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber