Patron Katiline Müebbet

Patron Katiline Müebbet
Samsun 19 Mayıs'ta, patronunu silah ile öldürüp cesedini ahşap sandık içine koyan zanlı, müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Onur Can Kaya, bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Maktulün annesi Ayşe ve babası Kadir Şahin ile taraf avukatları da duruşmada yer aldı.

"Öldürme kastım yoktu."

Sanık Kaya, son savunmasında, olay gecesi eğlenmek için bir araya geldiklerini belirterek, "Alkol aldığımızda kendisi bana tehditlerde bulundu. Üzerime çullandı ve benden kuvvetliydi. Silahı orada gördüm. Öldürme kastım yoktu." diye ifade etti.

Mahkeme heyeti, sanığı "nitelikli kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "nitelikli yağma" suçundan 12 yıl, "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan ise 1 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Olay, Cumhuriyet Mahallesi'nde 23 Aralık 2022'de vatandaşlarca çöp konteynerinin yanındaki ahşap sandıkta erkek cesedi bulunmuş, çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ve görgü şahitlerinin bilgisine başvuran polis ekipleri, sandığı yan binada oturan Onur Can Kaya'nın bıraktığını kesinleştirmişti.

"Patronunu öldürdüğünü itiraf etti"

Kalabalığı görerek olay yerine gelen Kaya, gözaltına alınarak tutuklanmış, emniyetteki ifadesinde, 30 bin lira borç aldığı patronu Şahin'i öldürdüğünü itiraf etmişti.

AA

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Asayiş