Partiler’den ‘Erken Seçim’ değerlendirmesi

Partiler’den ‘Erken Seçim’ değerlendirmesi
MHP Lideri Bahçeli’nin çağrısı üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 24 Haziran tarihinde erken seçim kararı almasının ardından MHP, CHP ve İYİ Parti Samsun İl Başkanları gazetemize değerlendirmede bulundular

BAŞKAN TANER TEKİN’İN DEĞERLENDİRMESİ

Erken seçim kararı sonrası konu hakkında ki değerlendirmesini dinlediğimiz Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Taner Tekin yaptığı açıklamada, “Öncelikle alınan bu karar, ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun. Alınan bu kararın ne kadar önemli olduğunu gerekçeleriyle birlikte Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey, grup toplantısında açıklamıştı. Türkiye’de, Suriye’de ve Dünya’da yaşanılan gelişmeler değerlendirildiğinde, Türkiye’nin 2019 Kasım’ına kadar, bu kaos ve belirsizlik ortamının Türkiye’yi daha büyük sorunlarla karşılaştırabileceği düşüncesiyle böyle bir kararın alınması gerektiği yönünde Genel Başkanımız bir çağrı da bulundu. Ve nihayetinde 24 Haziran seçim tarihi olarak açıklandı. Ben bu seçimin milliler ve gayri millilerin seçimi olacağına inanıyorum. Cumhur İttifakı’nın Türkiye’de çok yüksek bir oy alacağına da inanıyorum. Samsun’da bizler Türkiye ortalamasının da çok üstünde bir oy alabilmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

Tekin, “Genel Başkanımızın Grup Toplantısında ki konuşması iyi analiz edilirse, Suriye’de yaşanılan olaylar, Batı’nın tutumu, bölgemizde yaşanan olaylar değerlendirildiğinde Türkiye’yi ilerleyen günlerde ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalabilir. Bu tehlike ile karşılaşılırsa, belirsizlik ortamı Türkiye’ye çok ciddi bir zarar verecektir. Bu anlamda 2019’un beklenilmemesi kanaatindeydi. Bizde Devlet Bey’in bugüne kadar Milli meselelerde yapmış olduğu çıkışının, söylemlerinin ne denli doğru olduğunu hep ‘haklı çıktık’ diyerek söylemiştik. Ama bu defa biz haklı çıktık demek yerine böyle bir çağrıda bulunduk ve bu çağrıya da Cumhurbaşkanımız olumlu bir karşılık verdi. Yapılacak olan seçimin tekrardan milletimize ve devletimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi

BAŞKAN TUFAN AKCAGÖZ’ÜN DEĞERLENDİRMESİ

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz ise konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi; “Hayırlı olsun. Davul'da, tokmakta bunlarda.  Sürpriz olmadı desem yalan olur. Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri bu seçime hazırdır. Bunu herkes böyle bilsin. Bu bir korku emaresi. 24 Haziran’a bu seçimi çekmekle acayip bir şekilde endişe ettiklerini gösterdiler. Neden endişe ediyorlar? Türkiye’de ekonomi berbat. İyi yönetilemeyen bir ülkedeyiz. Bir sürü siyasi kriz çıkartacak konu yaşanıyor. Man Adası’na kaçırılmış ülkenin milyonları, bunları açıklayacak durumları yok. Zaman ne kadar geçerse, bu iş ne kadar uzarsa, işlerin sarpa saracağını düşünüyorlar. Dolayısıyla bir baskın seçim yapıyorlar. Ama ayaklarına dolanacak.” diyerek şöyle devam etti.

Erken seçim kararının tarihi ile YKS sınavının çakışması konusuna da değinen Akcagöz, “Çocukların geleceği umurlarında değil ki? Sınavlar umurlarında değil. Çocukların ruh hali, psikolojisi umurlarında değil. Yani apar topar, alel acele iş çevirme fikirlerindeler. Bunun dışında bir düşünceleri yok. Dolayısıyla akıllı, mantıklı bir insanın sınav takvimine uyması lazım. Ülkenin bu yaşadığı ekonomik bunalımların hesabını 24 Haziran’da verecekler.” dedi.

“Millet ne kadar FETÖ’cü varsa hepsini sandıkta temizleyecek.” diyen Akcagöz, “24 Haziran’da ki seçim Türkiye’nin demokratikleşmesinin önünü açacaktır. Bunu yapmaya mecburuz. Tayyip Erdoğan’ın kaygısını anlıyorum. Yarın bu devran döndüğünde hesap verecek. Dönmesin diye elinden geleni yapıyor. Ama bizde 24 Haziran’da tekrar özgür, demokratik yapısını muhafaza etmiş, herkesin birbirine saygıyla davrandığı demokratik yapıyı yeniden kuracak gücümüzü ortaya koyacağız.” ifadeleri ile açıklamasını sonlandırdı.

BAŞKAN ÖMER SÜSLÜ’NÜN DEĞERLENDİRMESİ

İYİ Parti’nin iktidarına 66 günün kaldığını ifade ederek açıklamada bulunan İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü yaptığı değerlendirmede, “24 Haziran tarihi Türkiye’nin üzerine 16 yıldır çöken kara bulutların dağılıp, güneşin doğacağı tarih olacaktır. Bu anlamda çok mutluyuz. Tüm teşkilatlarımızla beraber, tüm seçimlere hazır olduğumuzu söylemiştik. Samsun’da ki yapılanmamızı tamamladık.24 Haziran tarihinde yapılacak olan seçimlerde İYİ Parti iktidar, Meral Akşener Cumhurbaşkanı olacaktır. Buna inancımız tam. Bu doğrultuda çalışacağız.”

Başkan Süslü, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin siyasette ki FETÖ’cülere dokunabilmesi mümkün değil. Onları toplamaya kalkarsa AK Parti’lilerin %70’ini tutuklaması lazım.Onların bu duruma müdahale edemeyeceği bir gerçektir. 24 Haziran bu anlamda da bir milattır. İYİ Parti’nin iktidarında onlardan hesap soracağız. 250 tane demokrasi şehidinin hesabını ancak İYİ Parti sorabilir .Bu yapıyla bugüne kadar organik, inorganik hiçbir bağı olmayan tek partiyiz. Samsun’un 9 milletvekili var. Milletvekili sayısı 550’den 600’e çıktı.%10’luk bir artış gerçekleşti. Bu tabloda Samsun’un milletvekili sayısının artması beklenirken, biz 9 milletvekilini 10 vekil yapamadık. Samsun Karadeniz’in ve bölgenin en dinamik, en güzel jeopolitik konumuna sahip şehridir. Bu şehrin milletvekili sayısının 8’e düşecekken 600 milletvekili sayısına çıkılması ile 9 kişiye yeniden çıkan milletvekili sayısının hesabını bu millet o vekillerden soracaktır. Halkla kopuk olunması ve özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi’nin sadece ticaretle ilgilenmesi, sadece zenginlerle muhatap olmaları Samsun’u bu hale getirmiştir. Samsun kayyumlarla yönetilen bir şehir olmuştur. Tek markamız olan Samsunspor, küme düşme tehlikesi ile karşı karşıyadır. Ve önceki iki dönemdir de Samsun’dan bakan çıkmasına rağmen, yine bu dönem Sağlık Bakanının Samsun’dan olmasına rağmen, Samsunspor ekonomik yönden sıkıntıda, borçlar içinde yüzmektedir. Bunların hepsinin hesabı sorulacak.Biz 9 milletvekilliğinin 9’una talibiz. Cesurlar hareketinin partisi olan İYİ Parti’nin buna hakkı vardır. Bizde 9 milletvekilliğine talip olarak bu hakkımızı kullanacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber