Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Parti mi, Müşteri mi? Müşteri hep haklıdır da...

Parti mi, Müşteri mi? Müşteri hep haklıdır da...

     Yerel seçimler ve hemen ardından Genel seçimler sona erdi. Yerel seçimlerin sancısı adı gibi yerel de kaldığı için sancısını sadece bulunduğu bölge halkı çeker. Genel seçimleri Ülkede ki tüm insanlar...

Bu minvalde Genel seçimler akabinde oluşan tabloya bakınca son sözü söyledik. Genel seçimler öncesinde meydanlara inen Siyasi parti liderlerinin yanı sıra alışık olmadığı şekilde, son seçim de halkın oyları ile seçilen Cumhurbaşkanı da meydana çıktı. Halk seçti onların temsilcisiyim dedi ama sadece AK Parti Lideri gibi meydanlarda AK Partiye oy istedi.

     Bu da elbette ki tüm diğer siyasi parti liderlerinin hedefine girmesine neden oldu. Halk cevabını verdi. %52 ile Cumhurumuzu seçtik ama, o makamda siyasi düşünce güdülmemeli. Orası halkın kapısı ise herkese eşit olunmalı diyerek Halk sandıkta verdiği cevapta "BUYURUN KOALİSYONA" dedi. 

     Şimdi olayları partililer yakın takibe almışlar. İnşallah sıkıntı olmadan sorun çözülür. Ülkenin geleceği karanlığa sürüklenmez.

     Bizim asıl konumuz yerelde ki siyaset. Yerel siyasetimizde son günlerde çok konuşulan konulardan birisi AK Parti ilçe binasının taşınması konusu. Evet önümüzde ki günlerde ilçe binası Batı yaka'dan Doğu yakaya taşınacakmış.

     İşte bu noktada sorun ve sıkıntılar ayyuka çıkartılıyor. AK Parti Genel seçimlerden sonra  bir kere daha halkın partisi olmaktan çıkartılıp halktan uzaklaştırılacak sanırım. AK Parti Halkın değil birilerinin Partisi haline getirilmeye doğru hızla ilerliyor. Olaya objektif pencereden bakınca halk ve partililer haksız sayılmaz.

      Yıllardır AK Parti İlçe binası Batı yakada herkesin beğeni ile gidip geldiği bir noktada idi. Şimdi ne oldu da birden bire yer değiştiriliyor? Parti binasını Doğu yakaya götürerek Dündar'a daha yakın olma isteği mi depreşti?

      Oldu olacak partiyi Belediye binasına taşıyın. Daha yakın olursunuz!. Hiç ayrılmazsınız.

      Gerçi belediye binasını da bir aralar bulunduğu yerden kaldırmaya niyetlenmişlerdi dedikodulara göre ancak, olmadı, yapılamadı. o olmadıysa dediğimiz gibi Parti binasını taşıyın. Ne gerek var ki başka yer aramaya...

      AK Parti kurulduğunda halkın partisiyken bir anda egolar yüzünden elitlerin partisi haline getirildi. Böylece Elit Parti, AK Parti yapıldı...

      AK Parti binasının daha güzel, daha elverişli olmasını istiyorsanız eğer, gidin CHP, MHP gibi kendi binanızı satın alın...

      Zaten Belediye sizden arsasını bedava verme yetkisi var. Belediye Başkanı Dündar da sizi desteklerken arsayı belediyeden versin, yeni bina yaptırın ve taşının...

      "Dervişin fikri neyse zikri de o odur" diye bir atasözü vardır.

Fikirler parti binasını daha ferah hale getirmek, daha geniş daha görkemli, halka camekanlı saraylardan bakmak istiyorsanız o ayrı tabi ki.

       Tüm partiler Zübeyde hanım meydanı için kıvranırken sizin ısrarla kaçma isteğiniz sanırım başka düşüncelerle dolu...

            Açıklayın da halkta, partililerde bilsin. Mevcut binanın suyu mu çıktı? Küçük bir tadilatla olmayacak, oturulmayacak bina pekala olur. Kaldı ki terassa burada da var, genişlikse o da var. Oraya yapılacak tadilat parası ile bu bina da pekala yapılabilirdi.

       Yoksa eski ortakların ortaklık aşkı depreşip yeniden partiyi de mi ortak haline getiremeye uğraşıyorlar. Gerçi bu son atama ve akabinde ki sözde kongre ile pekiştirildi lakin hala yetmemiş gibi gözüküyor demek ki.

      Ortaklık için bu kadar fedakarlık yapılıyor ise ortakların kurduğu ortaklığın ana nedeni nedir? Ortaklara gelecek partililer de öyle ise sizin müşteriniz mi olacak? Öyle ise "Müşteri hep haklıdır" sözünü hiç unutmamanız temenni dileklerimle...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi