Parlamento krizine Sinan Yaşar’dan sert sözler

Parlamento krizine Sinan Yaşar’dan sert sözler
CHP Çarşamba İlçe Başkanı Sinan Yaşar Parti binasına asılan “Onlar Oslo’ya biz parlamentoya” pankartı birilerini rahatsız etti dedi.

Son günlerde yaşanan Parlamentonun toplanmasına ilişkin gündemle alakala CHP Çarşamba İlçe binasına asılan “Onlar Oslo’ya biz Parlamentoya” pankartı konusunda açıklamada bulunan CHP ilçe Başkanı Sinan Yaşar “pankartımız birilerini rahatsız etti” dedi.

Sinan Yaşar Gazetemize yaptığı açıklamalarda, “Bu memlekette demokrasi yaşayacaksa elbette parlamentoda olacaktır bu. Demokrasi, parlamentoda halkın temsilcilerinin yaptığı yasalarla, kanunlarla hayat bulacaktır. Parlamentonun tatile girmesi bu ülkedeki sorunların bittiği anlamına gelmiyor. CHP Parlamentoyu PKK’nın son dönemdeki eylemlerinin arttığını gözeterek toplantıya çağırmıştır. Ama bu çağrımız ‘PKK’ya özgüven yaratır’ denilerek basit bir bahane ile geri çevrilmiştir” dedi.

AKP’nin bu görüşmeleri yaptığı gazetelere, kamuoyunun gündemine yansımış şeylerdir

Açıklamalarının devamında AK Partinin Oslo’da PKK ile görüştüğünü artık herkesin bildiğini iddia eden Yaşar, Parlamentonun toplanmasına ilişkin, genel merkezimizden örgütlere gönderilen bir yazı doğrultusunda biz bu pankartı parti binamıza astık. Bugün kimlerin Oslo’da PKK ile görüştüğünü herkes biliyor. AKP’nin bu görüşmeleri yaptığı gazetelere, kamuoyunun gündemine yansımış şeylerdir. Bizde, onlar Oslo’da bizde Parlamentodayız diyerek bu pankartı ilçe örgütümüze astık pankartımızın anlamı bu” dedi.

Emniyet aradı

İlçe binasına Pankartın asılmasının ardından Emniyet Mensuplarının Partiyi aradıklarını belirten Yaşar, “Biz pankartımızı astıktan sonra polis bizi arayarak pankartta yazanın ne anlama geldiğini sordu, bizde her şey açık bir şekilde yazıyor dedik. Demek ki pankartımızdan birileri rahatsız oldu ki aranmaya başladık” diyerek açıklamalarını bitirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber