PARALELCİLER ŞİMDİ DE OTOGARA EL ATTI…

PARALELCİLER ŞİMDİ DE OTOGARA EL ATTI…
İşadamı Galip Öztürk’ün medya aracılığıyla gündeme taşıdığı Paralel Yapı’nın gerçek yüzü, bu kez kendisini Otogar’da gösterdi.

Büyük İstanbul Otogarı’nın ortaklarından olan Öztürk’ün, gazete ve televizyonlarda paralel yapının kendisini nasıl haraca bağladığını açıklamasının ardından, Büyük Şehir Belediyesi içindeki  paralel yapı harekete geçti. Yasalardan kaynaklanan hakkını kullanarak 20 yıldır otogar çıkışlarından otopark ücreti alan Avter A.Ş’ye karşı vatandaşı yalan bilgilerle kışkırtan belediye içindeki paralel yapı, matbu dilekçeler hazırlayarak uygulama sanki yeniymiş gibi otomobil sürücülerinden zorla imza topluyor.

İstanbul- İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin içindeki paralel yapı bu kez de otogara el attı. Otogarı işleten şirketin hissedarlarından İşadamı Galip Öztürk yaptığı açıklamalarla paralel yapının gerçek yüzünü gözler önüne serince, paralel yapıya hizmet eden belediye zabıtası, otogarın giriş ve çıkışlarına afiş asmaya, özel otomobil sürücülerinden zorla imza toplamaya başladı.

İşletme sözleşmesinde ve ilgili kanunlarda yer almasına rağmen, çıkışlarda özel otomobillerden ücret alınamayacağını iddia eden paralel yapının zabıtası, vatandaşı kışkırtmak için her türlü yola başvuruyor. Otogar giriş ve çıkışlarına afiş asan “paralel zabıtacılar” özel araziye tecavüz ederken, hazırladığı matbu dilekçelerle özel otomobil sürücülerinden zorla imza topluyor.

Karayolu Taşıma Kanunu’nun 64’ncü maddesi’nde otogar giriş ve çıkışlarında 25 dakikalık ücretsiz otopark oluşturulmasının yasal zorunluluk olduğunu, buna rağmen özel otomobil sahiplerinden 50 dakika ücret alınmadığını hatırlatan işletmeci şirket AVTER A.Ş’nin yönetimi, zabıtanın kanunsuz uygulamaları üzerine asılan afişleri yerinden indirme kararı aldı. Şirket, ayrıca belediye zabıtası hakkında Ticaret Hürriyetinin Engellenmesi, Hakkı Olmayan Yere  Tecavüz , Görevi  Kötüye Kullanma suçlarını işledikleri gerekçesiyle zabıtalar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Avter yönetimi, özellikle Galip Öztürk’ün açıklamalarının ardından belediye  tarafından tacizlerin arttığına ve yasaları hiçe sayarak şirketin zarar etmesi için özel çaba sarf edildiğine dikkat çekerken, uygulamanın yeni olmadığını, 20 yıldır çıkışlarda özel otomobillerden ücret alındığını hatırlattı. Avter yöneticileri “Ne zaman ki Galip Öztürk cezaevine girdi, o tarihten itibaren paralel yapı bizim şirketimizi de köşeye sıkıştırmaya başladı. Sayın Öztürk 17 Aralık operasyonunun ardından paralel örgütü deşifre etmeye başlayınca bu kez de şirketimizin  en önemli gelir kalemini oluşturan otoparklara el attılar. Bunlar yetmezmiş gibi vatandaşı kışkırtarak zorla imza topluyor, şirket arazisine tecavüz ederek afişler asıyorlar. Burası ticari amaçla kurulmuş özel bir şirket. Paralel yapının belediyecilerinin bu kanunsuzlukları yüzünden, çalışanlarımız darp ediliyor, şiddete maruz kalıyor. Bu kanunsuzluğa artık dur denilmesini istiyoruz” diyorlar.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber