Paralel Çarşamba'da hortladı

Paralel Çarşambada hortladı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın paralelcilere savaş açtığı yönünde her platformda açıklamalar yapmasına rağmen Çarşamba Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü'ne paralelci olduğu iddia edilen Mustafa Özdemir'in atanması Çarşamba'da "AK Parti Genel Başkanı'na kazan

Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine yaklaşık bir ay önce atanan Mustafa Özdemir ilçede tartışılmaya devam ediliyor. 17 Aralık'ta start alan hükümet ile cemaat savaşına rağmen cemaate yakınlığı bilinen birinin Müdür olarak atanmasının şaşkınlığı sürüyor. Özdemir'in, cemaate yakın olan Sakarya Dershanesi ile yakın ilişki içerisinde olduğu ve öğrencileri cemaat ile dirsek temasında olan Sakarya Dershanesi'ne yönlendirdiği biliniyor. Alenen cemaat ile bağı bulunan Özdemir'in ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanması için Çarşamba Kaymakamı'na baskı yapıldığı ileri sürülüyor.

Türkiye geneli inlerine inileceği yönünde sık sık beyanatlarda bulunan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a rağmen AK Partili bazı siyasetçilerin baskısı ile Kaymakamlık tarafından cemaate yakın birinin İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanabilmiş olması, AK Parti teşkilatlarında paralelcilerin cirit attığı izlenimine neden oluyor. Özdemir'in Müdür olarak atanması Milli Eğitim kadrosunda çalışan personeli de çıkmaza soktuğu ileri sürülüyor. Başlarına Müdür olarak bir paralelcinin atanması İlçe personelinin cemaate karşı nasıl hareket edecekleri konusunda ikilem içerisinde kaldıkları öğrenildi.

Atama için Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ın bir okula isminin verilip gurunun  okşanmasının da etki ettiği ileri sürülüyor. Özdemir'in atamasının gerçekleşmesinden kısa bir süre önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından il ve ilçelere yollanan yazıda "İlçenizde yapılacak muhtemel yeni okulların isimleri için bir çalışma yaparak Bakanlığımıza bildirin" şeklindeki talimat üzerine İlçe komisyonlardan birinin Başkanı olan Mustafa Özdemir'in, Belediye Başkanı Dündar'ın ismini bir okula verilmesi için rapor hazırladığı öğrenildi. Dündar'ın isminin bir okula verilmesi için çaba harcayan Özdemir'in bu çalışması sayesinde Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atamasının gerçekleştiği konuşuluyor. Ayrıca Eğitim Bir-Sen Sendika başkanı ile sıkı fıkı olduğu iddia edilen Özdemir için Sendikanın da etkisinin olduğuna vurgu yapılıyor.

HABER MERKEZİ

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir