Para üstlerinden tam 29 bin lira biriktirdi

Para üstlerinden tam 29 bin lira biriktirdi
Trabzon’da Mehmet Ufuk Ayas isimli vatandaş 7 yıl boyunca alışveriş yaptıktan sonra para üstü olarak verilen 1 liraları biriktirerek 29 bin lira topladı.

Trabzon’da bir çocuk babası olan 34 yaşındaki kantin işletmecisi Mehmet Ufuk Ayas, yaklaşık 7 yıl önce madeni 1 liraları biriktirme kararı aldı. Kumbara yerine bebek maması şişelerini kullanan Ayas daha sonra madeni paraları plastik kutularda biriktirmeye başladı. Yaklaşık iki yıl önce evlenen Ayas’ın eşi Sinem Şengül Ayas madeni paraları gördüğünde "Bunlar nedir?" diye sorduğunu eşinin ise kendisine "Yatırım olsun' diye birikim yaptım" cevabını verdiğini söyledi.

7 yıl önce para biriktirmeye başlayan ve bu kadar bozuk parası olacağını tahmin etmeyen Mehmet Ufuk Ayas, “Tamamen tesadüf oldu. Biraz bozuk para biriktirmiştim. Benim küçük bir yeğenim vardı. Onun bebek maması kavanozları vardı. Boş kavanozları doldurdum. Daha sonra evde bozuk paralar kalabalık oluşturunca eşim bana bankaya giderek paraları bütünleştirmemi söyledi. Bankaya gittiğimde bankacı paraların çok olduğunu görünce 'Burada çok para var saymak zor olur. Müşterilerin zamanını almayalım. Siz Merkez Bankası'na gidin' dedi. Ben de Merkez Bankası'na gitmeye üşendim. Paraları alarak eve geldim. Ondan sonra bunları biriktirmeye başladım. Daha sonra benim kızım oldu. Onun bebek maması kutularına koymaya başladım. Her gün alışveriş yaptıktan sonra artan paraları akşam eve geldiğimde kutuya koydum. Yaklaşık 7 yıldan beri bunu yapıyorum. Bu kadar para olacağını ben de tahmin etmemiştim” ifadelerini kullandı.

Hedefinin ev alacak parayı biriktirmek olduğunu belirten Ayas, “Benim hedefim şuan da arabam var. Paralar daha da birikince bir ev almayı düşünüyorum. 1 liralar toplamda 29 milyar olmuştur. Bu paraları bütünleştirmek istemiyorum. Çünkü paralar beni sıcak tutuyor. Tarihi bir küpüm var. Bu paraları ona koyarak toprağa gömmeyi bile düşünüyorum. Paraları sayarken çok şaşırdığım oldu. Daha sonra bir miktar sonra kağıda yazmaya başladık. Daha sonra toplayarak sonucunu bulduk. Çünkü bu kadar parayı bir anda saymak insanı şaşırtabiliyor” diye konuştu.

OZAN KÖSE
TRABZON

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir