PARA SEVDASI COVİD -19’U ÖLDÜRMEDİ!

PARA SEVDASI COVİD -19’U ÖLDÜRMEDİ!
‘Korona Virüs’e karşı bankalarda izolasyon tedbirleri devam ederken, ATM’lerde ve banka girişlerinde bekleyen vatandaşların yeterince dikkatli davranmadığı gözden kaçmadı.

BANKALAR GENELGE KURALLARINA GÖRE İŞLEMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

İçişleri Bakanlığı’nın bazı kurum ve kuruluşlara gönderdiği yazıya göre; artık birçok özel ve tüzel kuruluşlar korona virüse (COVİD-19) karşı bir takım önlemler aldı ve almaya devam ediyor. Bu olağanüstü duruma göre davranan sektörlerden biri de banka sektörü oldu.

Edinilen bilgilere göre; bir çok banka, yayınlanan genelgeye göre işlemlerine devam ederken kendileri de bu duruma ek olarak müşterilerine daha iyi hizmet sağlamak için çaba sarf ediyorlar. Çoğu banka müşterilerini internet bankacılığına yönlendirirken direkt müşteri hizmetlerine bağlayarak vatandaşlara yardımcı olmaya başlayan bankların olduğu bilgisine de varıldı. Yine özel bir bankanın  dışarıda bekleyen müşterilerine tek tek hizmet sunması amacıyla sırada tutmak için bir personel görevlendirdiği  ve işlem yapamayan müşterileri için de sıra alma işlemini gerçekleştirdiği öğrenildi.Tüm bunların yanı sıra yine bankalarda rutin olarak tedbirlerin devam ettiği gözlemlenirken görevlilerin vatandaşları içeriye sırayla alması ve her içeri giren vatandaşın ateşini ölçmesi ve dezenfekte edip kolonya dökme işlemleri bankalarda devam ettiği görülüyor.

09-001.jpg

BANKA İÇİNDE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER

Bankalar dışarıda müşterilerine ilişkin bazı uygulamalara devam ederken, kendi bina içinde de bazı değişikliğe gittikleri gözlemlendi. Personel masaları ve müşterilerin koltuk düzenlerindeki 1 metre mesafe gözetilerek bankaların  bürolarında ‘Korona Virüs’ önlemlerine bağlı olarak çalışmalarına devam ettikleri dikkat çekti. Ayrıca çalışan personelde azalmaya gidilerek dönüşümlü çalışma saatleri yaparak işlemlerini sürdürdükleri bilgisi alındı.

ÇARŞAMBA BANKALARI BANKALARININ ÖNLERİNE BARİYER İSTİYOR

Öte yandan diğer illerde görülen ve belediyelerin emniyet güçlerine verdiği emir üzerine ATM ve banka önlerine bariyer koyarak vatandaşların 1 metre mesafeyi korumada zorunlu olduğu bilincine varmalarını sağlamada önemli bir rol olduğu ve bu uygulamanın bir an önce Çarşamba ilçesinde de uygulanmasının iyi sonuç vereceği kanaatinde oldukları öğrenildi.

adiyamanda-tum-banka-ve-atmlerin-onune-korona-virusu-tedbirleri-001.jpg

1272092-eskisehir-de-banka-onlerine-sosyal-mesafe-bariyeri-5e834893d4042.jpg

 

VATANDAŞLARIN SOSYAL MESAFEYİ KORUMADAKİ DİKKATSİZLİĞİ DEVAM EDİYOR

Dünya ve Türkiye’ de büyük panik ve tedirginlik havası yaşanırken, bazı vatandaşların bu konuda ki umursamaz halleri dikkat çekti. Özellikle bu aralar bankaların aylık ve promosyon ödemeleri ve bayram ikramiyeleri başlamışken, halkın bu konuda ki duyarsızlığı gözden kaçmadı.

10-011.jpg12-010.jpg

HABER: Gülizar KELEŞ –Yağmur AYAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir