Palandöken: Hesap işletim ücreti kaldırılmadı

Palandöken: Hesap işletim ücreti kaldırılmadı
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bankaların müşterilerinden 60 kalemde aldığı faiz dışı ücret, komisyon ve masrafların 20 kaleme düşürülmesinin tam anlamıyla tüketiciyi korumadığını belirtti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bankaların müşterilerinden 60 kalemde aldığı faiz dışı ücret, komisyon ve masrafların 20 kaleme düşürülmesinin tam anlamıyla tüketiciyi korumadığını belirtti.

 

Bendevi Palandöken “Bizim en çok dile getirdiğimiz hesap işletim ücreti kaldırılmadı. Kredi maliyetlerine uygun faiz alınmasının dışında alınan kredi tahsisi ücreti devam ediyor. Sıklıkla dile getirdiğimiz kredi kartı yıllık aidatı devam etmekle beraber aidatsız kart çıkarılmasını bir iyileştirme olarak görüyoruz. Yine eleştirdiğimiz konulardan biri olan fatura ödeme ücreti ise tüketiciden alınmaya devam edecek. BDDK taslağı tüketici gözüyle bir kez daha değerlendirmelidir.” dedi.

 

“VATANİ GÖREVİNİ YAPANDAN ALMAYIN”

 

Eğitimini tamamlamak için burs alan, vatanımızı korumak için askerlik görevini yapan evlatlarımızdan bankaların yapacakları hiçbir işlemden ücret almamasının gerektiğini söyleyen Palandöken, “Aldıkları burslarla eğitimlerini sürdürmeye çalışan öğrencilerimizden ve vatani görevini yapmak için askere giden evlatlarımızdan tüm bankalar yaptıkları işlemlerden hiçbir ücret almasın. Ücret almayan bankalar olduğunu biliyoruz ama diğer bankaların da bu fedakarlığı yapmasının çok faydalı olacağını düşündüğümüzden BDDK’nın bu istisna talebimizi kural olarak koymasını istiyoruz.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir