Öztürk'ün infaz kararı durduruldu

Öztürk'ün infaz kararı durduruldu
Metro Turizm’in Onursal Başkanı Galip Öztürk'le ilgili verilen mahkûmiyet kararı sonrası yapılan itiraz başvurusu kabul edilerek, hakkında ki "yargılamanın yenilenmesine, infazın durdurulmasına" karar verildi. Bu kararla birlikte Öztürk, 'Örgüt kurmak ve

METRO Holding Onursal Başkanı İş adamı Galip Öztürk'ün, infazın durdurulması ve yeniden yargılama kararında ayrıca aynı dava dosyasında isimleri geçen hükümlüler Gürkan Yamadağ, Sevgi Mert ve Necmi Hatipoğlu'nun avukatlarının yaptığı yargılamanın yenilenmesi ve infazın ertelenmesi başvuruları da karara bağlandı. İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararında, Öztürk ve beraberindekilerin hüküm giydiği dosyada soruşturmayı, hakkında FETÖ'den yakalama kararı bulunan eski savcı Muammer Akkaş yürütmüştü.

go.jpg

Kararda, Öztürk'ün, FETÖ'ye daha önce yaptığı yardımları kesmesi nedeni ile soruşturma kapsamına alındığını, bu nedenle hakkında, "cinayete azmettirme" suçundan aldığı cezanın infazının ise 2 yıl önce İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından durdurulduğu hatırlatıldı. Mahkeme, Necmi Hatipoğlu, Galip Öztürk, Sevgi Mert, Galip Öztürk ve Gürkan Yamandağ adına yapılan, 'yargılamanın yenilenmesi' talebini kabul ederek, infazın durdurulmasına karar verdi.

Dosyada İşadamı Galip Öztürk,'tehdit' suçundan 4 yıl 2 ay, örgüt kurmak ve yönetmek suçundan da 2 yıl 1 ay hapis cezası almıştı. Mahkemenin verilen ceza kararını Yargıtay daha önceden onamıştı. Onama kararı sonrası Öztürk hakkında, tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı. Karar sonrası işadamı Galip Öztürk'ün avukatı Tuncay Çaltekin, yaptığı değerlendirmede "FETÖ üyesi Muammer Akkaş tarafından yazılan ve iddianame olarak adlandırılan ancak aslının iftiraname olduğunu birçok kez dile getirdiğimiz haksız, hukuksuz belgeye istinaden verilen mahkûmiyet kararı ile ilgili olarak yargılamanın yenilenmesi kararı verilmiş ve kararın infazı durdurulmuştur" dedi.

Bu haberin ve mahkeme kararının sosyal medya üzerinden duyurulması ile birlikte özellikle METRO camiası ile METRO Holding Onursal Başkanı Galip Öztürk ve dostları, sevenleri arasında adeta bayram havası yaşanmasına ve büyük sevince neden oldu. Sosyal medyadan çığ gibi geçmiş olsun ve hayırlı olsun mesajları çeken sevenleri Samsun' a ne zaman döneceği soruları ile karşı karşıya alması dikkat çekti.

Sosyal medyadan infazın durdurulduğu ve yeniden yargılama kararı haberi ile birlikte METRO Holding Onursal Başkanı İşadamı Galip Öztürk, dün sabah saatlerinde Gürcistan- Türkiye Sarp sınır kapısından ülkeye girerek sabah erken saatlerinde Ayvacık İlçesine geldiği ve dinlenmeye çekildiği iddia edildi. Öztürk'ün akşam saatlerinde İstanbul' a geçerek bu gün İstanbul' da ki resmi işlemlerini tamamlayarak Samsun' un Ayvacık İlçesinde ki baba ocağına geleceği iddia ediliyor.

HABER-FOTO: Nevzat AKKAYA- Nuri ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yerel Haber