Öztürk’ün Hemşerileri Tek Ses Oldu

Öztürk’ün Hemşerileri Tek Ses Oldu
100 BİN İMZA BAŞBAKAN’A SUNULDU

 

Samsunlu işadamı Metro Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk’ün tutuksuz yargılanması için düzenlenen imza kampanyasında toplanan 100 bin imza, Başbakan Erdoğan'a sunulmak üzere AK Parti Genel Merkezi'ne teslim edildi

Çarşamba, Ayvacık, Terme, Salıpazarı ve Tekkeköy Ziraat Odaları ve mahalle, köy muhtarları ve sivil toplum kuruluşları tarafından tutuksuz yargılanması için yaklaşık bir ay önce Samsun ve ilçelerinde 7 günde 100 bin adet toplanan imzalar  AK Parti Genel Merkezi'ne teslim edildi.

 RAPOR TESLİM EDİLDİ

Ayvacık Ziraat Odası tarafından başlatılan imza kampanyasının ardından muhtarlar, ilçe ziraat odası başkanları ile  bazı sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin görüşlerinin de yer aldığı bir rapor, AK Parti Halkla İlişkiler Genel  Başkan Yardımcılığı'na iletildi. Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası'nı temsilen Yönetim Kurulu üyesi Cemalettin Durmuş,  Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, Ayvacık  Muhtarlar Derneği Başkanı Selami Şencan, Ayvacık Ziraat Odası  Başkanı Erdal Avcı, Salıpazarı Ziraat Odası Meclis üyesi  İsmail Yavuz, Ayvacık Kızılay Şube Başkanı Ali Seven ile  bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin yer aldığı heyet, 100 bin imzanın bulunduğu dosyayı yetkililere teslim etti.

 SUÇSUZLUĞUNA TÜM KAMUOYU İNANDI

Çarşamba Ticaret Sanayi Odasını temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Durmuş yaptığı açıklamada, 150 köy ve  mahalle muhtarının, 50 oda ve sivil toplum başkanlarının duygu ve düşüncelerine aynen katıldığını, Galip Öztürk’ün  suçsuzluğuna tüm kamuoyunun inandığını, dünya çapında ticaret yaparak Türk ekonomisine büyük katkılarının olduğunu  belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Yüzde Yüz Eğitime Destek Kampanyası’na tam destek vererek  ve 100 okul yaptıracağını her fırsatta söyleyen Samsunlu yatırımcı ve hayırsever işadamı Galip Öztürk, birçok  bağışta bulunmuştur. Başta Türkiye’nin ve bizlerin medarı iftarımız olan hemşehrimiz sayın Galip Öztürk’ü en  yakın zaman da aramızda görmeyi arzu ediyoruz” dedi.

ÖZTÜRK’E İHTİYACIMIZ VAR

Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör ise, Galip Öztürk’ün 1 yıla yakın tutuklu kalmasında ilçelerinde,  bölgelerinde, Türk tarımını çok olumsuz etkilediğini, Türkiye’nin sayılı ovalarından olan Çarşamba ovalarında tarımın gelişmesi için tarım sanayinin çok önemli olduğunu bunun içinde bölgesine çok önem veren Galip Öztürk’ün 2 fabrikanın alt yapısını oluşturduğunu, tam temel atma döneminde başına bu talihsiz hadise geldiğini, Samsun tarım sanayisi için Öztürk’e bölgelerinin çok ihtiyacı olduğunu ve biran önce özgürlüğüne kavuşmasını beklediklerini söyledi.

 ÖĞRENCİLER MAĞDUR OLDU

Ayvacık Muhtarlar Derneği Başkanı Selami Şencan ise, Galip Öztürk'ün üniversite kazanıp da maddi imkanları yetersiz olan yüzlerce öğrenciye karşılıksız burs sağladığını hatırlatarak, "Şu an Ayvacık ilçesinde Galip Öztürk'ün tutuklu olması nedeniyle burs alamayıp okulunu bırakıp, inşaatlarda çalışan fakir aile çocukları var. Bu mağduriyetlerinin giderilmesi Galip Öztürk'ün tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

SALIPAZARINA DEĞER KATTI      

Salıpazarı Ziraat Odası meclis Üyesi İsmail Yavuz da “Salıpazarı’na iki okul yaptırmıştır. Merkez camiye yardım yaptı.  İşsizlere iş imkanı tanıyan kardeşimiz ev kadınlarının el emeği göz nuru el işi hediyelik eşyalarına değer  kazandırmıştır. Bizim medarı iftarımız her zaman kendisinden talep ettiğimiz yardım ve insanlığı esirgemeyen  bölgenin işadamı Galip beyin tutuksuz yargılanmasını yüce yargıdan talep etmekteyiz. İşsizimize iş, umutsuza umut  ve yolda kalmışa kucak açmıştır. İmza kampanyasındaki amacımızın sayın Başbakanımıza ileterek talebimizi görüşlerimizi  bildirmek içimizin ne kadar yandığını paylaşmaktır” diye konuştu.

 TUTUKLULUK SON BULMALI

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, sadece kendi memleketinde değil tüm Türkiye’de eğitim yatırımlarına  birinci önceliği veren Galip Öztürk'ün bu yatırımları devlete vereceği vergiden düşmeden yapmasının da taktire  şayan olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da zaman zaman ifade ettikleri uzun tutukluluk süreleri bir an önce son bulmalıdır. Galip Öztürk'ün de hürriyetine kavuşmalarını  tüm Ayvacık kamuoyu adına arzu ediyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz