Özgecan'da 'Şiddet' Tepkisi

Özgecanda Şiddet Tepkisi
Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı, "Eğitimli, insanları seven, kadınlara değer veren bir nesil yetiştirmek hepimizin görevidir.

Ancak bu sayede kadına yönelik şiddetin önüne geçer, şiddet haberlerini sonlandırabiliriz" dedi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle basın açıklaması yapan Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı, kadına yönelik şiddet olaylarına karşı tepkilerini dile getirdi. Basın açıklamasına merkezin gönüllülerinin yanı sıra AK Parti Atakum Belediyesi Meclis Üyesi Güngör Bostancı ile MHP Atakum Belediye Meclis Üyesi Hacer Kaya da katılarak destek verdi.

“SESİMİZİ ÇIKARTIYORUZ”

Kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşı tepkili olduklarını ve seslerini her platforma çıkarttıklarını söyleyen Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı, “Kadın yönelik şiddet, dünyanın ortak bir sorunu olarak maalesef ki sürekli gündemimizdedir. Ülkemizi yasa boğan Özgecan Aslan cinayetinin ardından yaşadığımız büyük acının yansıması olarak hizmet veren Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi olarak kadına yönelik şiddete karşı sesimizi her platformda çıkartıyoruz. Dünyanın sorunu olarak değerlendirdiğimiz kadına yönelik şiddet, en önemli insan hakkı ihlalidir. Bu kapsamda şiddet olaylarının verileri ortadadır. Bizler anne olarak, kadın olarak artık bu verileri duymak istemiyoruz. İçinde bulunduğumuz yüzyılda halen daha kadına yönelik şiddeti konuşuyorsak, dünyanın ciddi bir sorunu var demektir” ifadelerini kullandı.

“ANNELERE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR”

Annelerin çocuklarını insan sevgisi ve kadına değer verme duygusuyla yetiştirmesinin şiddet olaylarının önüne geçebilmek için en önemli adım olduğuna dikkat çeken Fatma Taşçı, “Kadına yönelik şiddeti önlemek için yasal düzenlemeler yapmak, ağır yaptırımlar uygulamak yeterli değildir. Kadına yönelik şiddeti önlemek sadece eğitimle olur. Annelere, kadınlara bu anlamda büyük görev düşüyor. Eğitimli, insanları seven, kadınlara değer veren bir nesil yetiştirmek hepimizin görevidir. Ancak bu sayede kadına yönelik şiddetin önüne geçer, şiddet haberlerini sonlandırabiliriz. Artık şiddet olayları duymak istemiyoruz” diye konuştu.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ KINIYORUZ”

Samsun’da geçtiğimiz hafta yaşanan ve Türkiye’yi yasa boğan Opr. Dr. Aynur Dağdemir cinayetinin acısını derinden yaşadıklarını ifade eden Fatma Taşçı, “Şehrimizin sevilen doktorlarından Opr. Dr. Aynur Dağdemir’in geçtiğimiz hafta katledilmesi karşısında derinden üzüntü duyduk. Görevi başındaki bir anneyi, bir kadını hedef alan bu saldırıyı, bu saldırı gibi kadınlarımızı bizden kopartan tüm saldırıları, şiddeti kınıyoruz. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü’nde, şiddet kurbanı kadınlarımızı rahmetle anıyor, bir daha bu acı olayları yaşamamayı temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz