Özen: “Kamu Kurumları OKA’dan Yararlansın”

Özen: “Kamu Kurumları OKA’dan Yararlansın”
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mevlüt Özen, kamu kurumlarının OKA’nın imkanlarından faydalanmalarını istedi

OKA kuruluşunun beşinci yılına geldiğini belirten OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, “5. yılının içerisine geldiğimizde 300’e yakın proje aldık. Bu 300 projenin 200 tanesi özel sektörün kendi gayretleri ile sunduğu projelerdir. 100 kadarı da kamunun personeli ile hazırlayıp ajansımıza sunduğu projelerdir” dedi.

Özellikle kamu kurumlarının OKA’nın imkanlarından faydalanmalarını isteyen Özen, “Biz mali destek programlarında kurumlara eşit mesafede yarışlarını sağlamak üzere proje yazarken ya da projenin içeriğini oluştururken müdahil olmuyoruz. Rekabet koşullarını bozmamak için hiçbir şekilde yardımcı olmuyoruz. Ancak doğrudan faaliyet desteği ve teknik destek olmak üzere 2 enstrümanımızda başından sonuna kadar ajansımızda bulunan 40 tane uzman personelimizi projenin yazılmasından, teknik idare şartnamesinin oluşmasına ve hatta çalışma komisyonlarında üye vermek dahil biz bulunuyoruz. Kurumdaki arkadaşlarımız kendi stratejik dokümanlarını üretirken, geleceğe yönelik araştırmalarını yaparken ya da çok uzun vadeli fizibilitelerini hazırlarken ajansımıza gelsinler ve istişare etsinler. İster teknik destek olur, ister personel desteği olur, isterse finansal destek olur. Bizim imkanlarımızdan azami ölçüden yararlanmalarını istiyorum. Teknik destekte çok iyi durumdayız. Belki de Türkiye’nin en iyi ajanslarından bir tanesiyiz. Ama doğrudan faaliyet desteğinde bir tıkanma var. Ben her toplantılarda arkadaşlara söylüyorum. Bizimle istişare etmekten çekinmesinler. Bizim kaynaklarımızı kullanmakta gayret içerisinde olsunlar” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir