Özel Okul Teşvikleri ödenmeye başlandı

Özel Okul Teşvikleri ödenmeye başlandı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel okula giden öğrenci sayısını arttırmak amacıyla öğrencilere verilecek olan teşvik bedellerinin ilk dilimi ödenmeye başlandı

2015-2016 öğretim yılı içerisinde özel okullarda eğitim ve öğretim desteği kapsamında özel okula giden öğrenciler için; okul öncesi öğrencilerine 2 bin 680 TL, ilkokul öğrencilerine 3 bin 220 TL, ortaokul öğrencilerine 3 bin 750 TL, ortaöğretim öğrencilerine 3 bin 750 TL ve temel lise öğrencilerine ise 3 bin 220 TL ödenmesine karar verildi.

"TEŞVİKLER, 3 EŞİT TAKSİTLE ÖDENECEK"

Konu hakkında bir açıklama yapan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Samsun’da 3 bin 74 öğrencinin teşvikinin ilçelerin hesabına gönderildiğini söyledi. Girgin “Özel okul teşviki sayesinde Samsun’da özel okula giden öğrenci sayısı bu yıl 4 bin arttı. Öğrencilerimizin adına kayıtlı bulundukları okullara 3 eşit taksitle ödenecek olan teşvikin Kasım dilimine denk gelen yüzde 35’lik kısmı bakanlığımızca ilçelerin hesabına gönderildi. İlçeler ve okullar bunu e-okul üzerinden takip edebilirler. Bu ödemeler fatura karşılığında yapılacak. Özel okullara ödenmek üzere ilgili mal müdürlüklerine gönderilen Kasım 2015 ayına ait birinci taksit ödemelerinin tenkis(kesilme) olmaması için işlemlerin Aralık ayı sonuna kadar yapılması gerekiyor. Herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için özel okulların bu konuya dikkat etmesi lazım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir