Özel Kolej O Ruhu Yaşattı

Özel Kolej O Ruhu Yaşattı
10 Kasım Atatürk'ü Anma Programları çerçevesinde 2014 - 2015 eğitim öğretim yılıyla birlikte hizmete giren Çarşamba Özel Kültür Koleji düzenlediği etkinlikle bir ilki gerçekleştirdi

Kolej yöneticileri öğrencilerini Anıtkabir'e götüremedi ancak öğrencilerine Anıtkabir ruhunu yaşattı.

Türkiye'de 76 yıldır kalıplaşmış olan  Atatürk'ü anma programlarında farklı bir programa imza atan Çarşamba Özel Kültür Koleji Temsili Anıtkabir'i hazırlamak için öğretmen, öğrenci ve velileriyle birlikte beş gün boyunca çalıştı. Okulun spor salonuna kurulan Temsili Anıtkabir büyük ilgi gördü. Kuru yapraklarla ve öğrencilerin kendi evlerinden getirdiği Atatürk resimleriyle yazılan 10 Kasım yazısı , yürüyüş yolu, Anıtkabir görseli,  görselin üzerindeki büyük Atatürk afişi ve ışıklandırma ile Anıtkabir ruhu canlandırıldı.

Atatürk'ü  Anma Töreni ilk olarak okul bahçesinde başladı. Saat 09.05 geçe öğrencilerin saygı duruşu ve İstiklal Marşı okumaları ardından şiirler okundu. Şiirlerden sonra Temsili Anıtkabir'e geçen öğrenciler buradaki etkinlikte çeşitli müzik aletleriyle birlikte günün anlam ve önemini anlatan Atatürk şiirlerinin yanı sıra Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Törenin son bölümünde ilk olarak ana sınıfı öğrencileri ve diğer öğrenciler yürüyüş yolundan Anıtkabir'e kadar giderek kendi elleriyle yaptıkları çiçekleri temsili mozoleye bırakarak anma törenleri sona erdirildi.

ozel-kolej-o-ruhu-yasatti-(1).jpg

Törenlerden sonra yıllarca Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmenlik ve yöneticilik yapan, bu yıl ilk kez gerçekleştirilen yönetici değerlendirmeleri sonrasında müdürlük görevinden emekli olarak  Çarşamba Özel Kültür Kolej Müdürlüğü görevine başlayan  Habib Alan gazetemize  yaptığı açıklamasında, "Bugün önemli bir gün. Mustafa Kemal Atatürk'ün, yani Cumhuriyetimizin kurucusunun aramızdan ayrılışının 76. yıl dönümü. Büyük bir sorumluluk içerisinde öğrencilerimizle birlikte ona yakışır bir program düzenledik. Öğrencilerimizin, öğretim üyelerimizin Cumhuriyete bağlılıkları gerçekten beni duygulandırdı. Hassas bir dönemde yaşıyoruz dolayısıyla M. Kemal Atatürk'ün 'beni sakın yasla anmayın, beni yaşatmak, beni anlamak için Cumhuriyetimize, değerlerimize sahip çıkın' vecizesine istinaden gençliğin ona sahip çıkacağını ümit ediyorum ve bu çocukların içlerinde bu duyguyu  yaşadıklarını biliyorum. " ifadeleriyle açıklamasını şu cümlelerle sona erdirdi.

Alan, "Ülkemiz her ne kadar kaos yaşamış olsa bile sonu mutlaka zafere ulaşacaktır. Tek beden, tek millet, tek bayrak inancımız devam ediyor. Atatürk'ün büyük bir vecizesi olan 'Ne mutlu Türk'üm diyene' sözünü göğsümüzü gere gere söylüyoruz, söyletmeye de devam edeciğiz. Ben bunu öğrencilerimde yaşıyorum. Bu noktada bu yıl çocuklarımızı Anıtkabir'e götüremedik. Bu nedenle düşündük ve  en azından temsili Anıtkabir ve o ruhu okulumuza  getirelim dedik. Sağ olsun öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizin güzel çalışmaları sonucu böyle bir çalışma ortaya çıktı. Çünkü  bu sene okulun yeni olması, benim de yeni bir kuruma gelmiş olmam, bazı işlerimizi yapmamızı engelledi. Çocuklarımı Anıtkabir'e götüremedim, bütün bir okulu götürmek isterdim fakat programa yetişmediği için götüremedim. Bu nedenle o duyguyu önce burada yaşatalım seneye nasip olursa Anıtkabir'e götüreceğiz. Bu vesileyle emeği geçen herkese teşekkür ediyor aramızdan ayrılışının 76. yıl dönümünde büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü sevgi saygı ve rahmetle anıyoruz" dedi.

ozel-kolej-o-ruhu-yasatti-(3).jpg

ozel-kolej-o-ruhu-yasatti-(4).jpg

ozel-kolej-o-ruhu-yasatti-(5).jpg

HABER-FOTO: Elifnur TURGUT - Cihan ÖZTÜRK - Esra TORUN - Nurhan GÜZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber