Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Özel Dershaneler kapanacak Özel Okul olacakmış, Güldürmeyin…

Özel Dershaneler kapanacak Özel Okul olacakmış, Güldürmeyin…

 

Evet, Başbakan Erdoğan Özel Dershanelerin haksız rekabeti önlemek ve parası olmayan çoğu öğrencilerin bu Özel Dershanelere gidemediği için üzüldüğünü bunun içindir ki bu dershanelerin kapatılacağını açıkladı. Bu açıklama ile birlikte Özel Dershaneler ayağa kalktı. Herkes kendince yorumlara başladı. İlk gelen bilgiler bu kadarın özellikle bir Dershane sahibi nedeni ile alındığı konuşulmaya başlandı.

Ama Başbakan bu açıklamalar ve tepkiler sonrası açıklamasını şöyle biraz daha açtı: Özel Dershaneleri Okul alanları gibi olanları Özel Okul olarak MEB altına alarak eğitime devam ettireceğiz dedi. Buna hazır kaç Dershane vardı Ülke de diye soracak olursanız sanırım çok çok az sayı da Özel Dershane kalacaktır. Çünkü yıllardır Dershaneler binalarda kutu gibi odalı alanlar da dersler veriliyordu. Son dönemlerde gerçekten büyük sınıflara ve donanımlara dönüştürüldü. Lakin bunların hiç birisi MEB e bağlı Okullar gibi bahçesi ve alanı olan dershaneler değildi.

Velhasıl son olarak Milli Eğitim Bakanlığı da Özel Dershanelerin kapatılacağını Başbakandan sonra bir kere daha deklare etti. Şimdi ne olacak? Dün bir televizyon Programında Zaman Gazetesi Yazarlarından Hüseyin Gülerce yaklaşık şu cümlelerle dedi ki: Başbakan için acı bir söz olacak ama kendisi en çok İmam Hatipler nedeni ile üzüldüğünü dile getirmemiş miydi? Bu kararla ve şimdi ki ÖSYM sınavı yönetmelikler ile sınava girecek öğrenciler için en kötü sorunlar bu defa çıkacaktır. Çünkü İmam Hatiplerde olmayan dersler ÖSYM sınavında çıkacak ve kat sayı sorunu ile daha da kötü sonuçlarla bu öğrenciler karşı karşıya kalacaktır” dedi.  Bu karara en fazla tepkili olan dershaneler arasında değil başında da Zaman Grubu Dershaneleri değil midir?. Tepkinin n büyüğü bu cepheden geliyor ve artarak da gelecektir.

Gülerce’nin açıklamaları sonrasında ise Türk Eğitim Dernekleri Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Özel Dershanelerin kapanması demek bunların merdiven altına, toprak altına gireceğini ve bunun ileride daha da kötü ve vahim sonuçlar doğuracağını dile getirdi. Eğer dershanelerden Özel Okullara dönüştürülecekler dışında kalanlar 3-4 yıl içinde düzene sokulamadığı takdirde gelişmelerin çok hatalı sonuçlar doğuracağını belirtti.

Pekiiii, Okullarda çocuklara kitaplar bedava veriliyor değil mi?. Bunun yanı sıra akıllı tahtalar, ve tablet bilgisayarlar okullara öğrencilere dağıtılıyor. Bunlar çok mu başarılı oldu ki bir den bire dershanelerin kapanmasına neden oldu. Akabinde düne kadar dershaneler zarar vermiyordu da şimdi neden bu kadar büyük zarar verir oldu?. Yine Meslek Liselerinde eğitim gören ve çoğu dersleri göremeyen öğrenciler ÖSYM sınavlarında nasıl haklar kazanacaklar (verilecek ki) dershaneler kapatılıyor. Neden bu dershane ücretlerinde indirime gidilmesi veya daha başka düzenlemeler yapılmıyor da, kapatılması gündeme getiriliyor.

Kaldı ki iki çocuğum var ve ben yıllardır gönderemiyordum. Nedenlerim çoktu. Bazısı maddi bazısı ise daha başka başka nedenlerdi. Bence bu nedenler araştırılarak kapatılması gerekenler kapatılmalıdır.  Yani dershaneler ideolojik sistemle öğrenci yetiştiriyor, ailelerle çocuklar arasında uçurumlar oluşturuyorsa kapatılmalı derim. Aksi takdirde bu gün özel dershanelere çocuğunu gönderemeyen vatandaşlar, yarın ÖZEL OKUL yada diğer adı ile KOLEJLERE kaç öğrenci gidebilecektir.

Bu gün hali hazırda Özel Kolejlerde öğrencisi olanların maddi gücüne bakın. Okulun bahçesine bir memur çocuğunu sokamaz. Yani dershaneleri ok fazla sevmeyen birisi olarak bu kararın yanlış ve tehlikeli olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Çünkü Öğrenciler Özel dershaneye gidemezken ÖZEL OKULLARA, KOLEJLERE ölene kadar gidemeyecektir. Geçin bunları.

Kısacası dershanelerin maddi nedenlerden kapatıldığına inanmıyorum. Bence bunun perde arkasında ÖZEL KOLEJ sistemli Özel Okullar ve eğitim var ki asıl şimdi normal eğitim alan Öğrenciler ve veliler yandı demektir. Bunun tam tersini göstersinler, herkes çocuğunu MEB değil de Özel Okullara gönderebilsin bende bu kararı alanların ellerinden değil ayaklarından öpüp baş tacı edeceğim. Özellerin hangisi ucuzmuş ki, şimdi Özel Okullar ucuz ve kaliteli olsun. Alın size Özel kurumlarımızdan bazıları ki bunlardan kimler memnun soralım: İlk aklıma gelen kurumlardan Telekom, Elektrik, Doğalgaz, Hastaneler vs,vs,vs…  Hepsi de para kazanmak için yapmadığı, atmadığı takla yok. Yanılıyor muyum? Ve son olarak diyorum ki: Özel Dershaneler kapanacak Özel Okul olacakmış, Güldürmeyin insanı… Kim inanır bunlara ki…

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi