ÖZEL ARTI BİLİM KOLEJİNDE COŞKULU SEÇİM HEYECANI…..

ÖZEL ARTI BİLİM KOLEJİNDE COŞKULU SEÇİM HEYECANI…..
Samsun-ilkadım İlçesinde bulunan Özel Artı Bilim Koleji Öğrenci Temsilciliği  seçimi coşkulu bir seçim sürecin ardından gerçekleşti

Özel Artı Bilim Koleji  Ortaokulu okul temsilcisini seçti. Seçim heyecanı, demokrasi şöleni öğrencileri sandık başına götürdü.
Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi; öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi, öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amacıyla Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında seçim yapıldı.


                Seçim heyecanı, demokrasi şöleni öğrencileri sandık başına götürdü:

    Adayların belirlenmesinden sonra yoğun bir tanıtım ve propoganda çalışması başladı. Adaylar öğrencilere yapacakları vaadları okulun belirli yerlerinde sergiledikten sonra,birebir görüşmelerle taraftar toplama çalıştılar.Coşkulu bir propaganda çalışmaları tüm adayların toplu olarak okulun yemekhane salonunda son kez kendini tanıtmaları,vaadlerini sıralamaları ve toplu olarak ellerini kenetleyerek birbirlerine başarılar dilemeleri ile sona erdi.Yapılan bu seçim sürecinde öğrenciler coşkulu bir seçim heyecanı yaşayarak sandık başına gidip özgür iradeleri ile oylarını kullandılar..

    Oylamaların ardından yapılan sayım sonuçlarında 8.sınıf öğrencisi Yusuf Kaynar gerekli çoğunluğu sağlayarak okul temsilcisi seçildi.

               Örnek Seçim Çalışması..

 Temsilci seçiminden sonra Okul Müdürü Habib Alan yaptığı konuşmada Okulumuz öğrenci temsilcisi seçimi, aday olan 15 öğrencimiz arasında son derece demokratik ve kişilik haklarına saygılı bir süreçte geçmiş olup, öğrencilerimiz, adayların yürüttüğü yaratıcı ve esprili kampanyalar sonunda oylarını kullanarak özgür iradeleri ile seçimlerini yaptı. Kazanan ve kaybeden adaylar birbirlerini tebrik ederek örnek bir seçim gerçekleştirdikleri için adaylarımızı ve oy kullanan öğrencilerimizi tebrik eder yeni seçilen temsilcimize başarılar diler,seçimi gerçekleştiren öğretmenlerimize de teşekkür ederim dedi.

   

   

    
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir