Özdemir'in matematik başarısı güldürüyor-muş?

Özdemirin matematik başarısı güldürüyor-muş?
MEB Yönetici Atama Yönetmeliği değerlendirmeleri tepki almaya ve tartışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Samsun'un en başarılı ilk 4 Müdürü Çarşamba'dan çıkarken, Müdürlükte başarısız bulunan Ali Fuat Başgil okul başarısı elimize geçti. Tabloları inceleyi

MEB in yayınladığı Yönetici Değerlendirme puanlarının verilmesi ile Samsun ve özellikle Çarşamba Milli Eğitiminde Tepkiler Çığ Gibi Büyürken Enteresan Gelişmeler ve bilgiler de gelmeye devam ediyor. Samsun İl Müdürlüğü tarafından değerlendirme sonuçlarının açıklanması ile Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce verilen 100 tam puanla ilk 4 sırayı alması konunun daha da çok eleştirilmesine ve tepkilerin artmasına neden oldu.

İlk 4 sırayı 100 tam puanla Çarşamba' dan 4 Okul Müdürü (birisi İlçe milli Eğitim Müdürü) nün alması akıllara soru işaretleri getirirken değerlendirme formunda sorulması gereken bir soru en fazla tepki alan nokta olmaya devam ediyor. MEB' in değerlendirme formunun İlçe Milli Eğitim  Müdürünün Değerlendirmesi Bölümünün  7. maddesinde bulunan soruda; "Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında, kültürel ve sosyal çalışmaları ve yayınları vardır" sorusuna hangi değerlendirme puanı verilmiştir. Bu değerlendirmeyi kim ve nasıl yapmıştır. "Özdemir hangi bilimsel ve kültürel çalışması ve yayını vardır ki 100 puan almıştır" şeklinde tepkiler sürüyor. Başka eleştirilerse daha dikkat çekici konumda.

Değerlendirme sonuçlarında başarılı gösterilen Okul  ve Müdürlerin okullarından 2013-2014  LYS Sınav sonuçların da Çarşamba Yeşilırmak İmam Hatip Lisesi il sıralamasında 78., Çarşamba Bulutoğlu Anadolu Lisesi 47., Çarşamba Anadolu Lisesi 28.ci sırada yer alırken, başarısız Müdür olarak değerlendirmede  Cengiz Can'ın Okul Müdürü olarak görev yaptığı Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi il sıralamasında hepsinden önde yer alması manidar bulundu. Can'ın Müdürü olduğu Anadolu Lisesi sıralamada 18. ci sırada yer alması başarılı Okul Müdürü neden başarısız gösterildi tepkilerini almaya başladı. Değerlendirmelerin adaletli yapılmadığı aksine art niyetli ve taraflı, hatalı bir puanlama ve değerlendirmeye sahip olduğunu gösterdiği ifade ediliyor.

Milli Eğitim camiası günlerdir bu dedikodularla çalkalanmaya devam ediyor. En başarılı Okul Müdürleri siyaset, sendika ve Özdemir'in ön yargılı ve Müdür katliamı olarak tarihe geçecek kanunsuz bir değerlendirme olduğu bu nedenle de bu değerlendirme sonucunun yanlış olduğu konuşulmaya devam ediliyor. Türk Eğitim Sen Temsilcileri ve bazı Okul Müdürleri değerlendirme formlarında ki değerlendirme sonuçları ve buna bağlı olarak verilen puanların açıklanması ve yeniden bir değerlendirme ile adaletli bir şekilde kararların verilmesini istedikleri, yapılmadığı takdirde kanuni yollara müracaat edecekleri öğrenildi.  Şimdi gözler günlerdir suskunluğunu koruyan Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürünün ilçenin en başarılı Müdürleri olmasına rağmen başarısız göstererek görevlerinden olan Müdürler hakkında nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor.

Eğitim camiasında ki Öğretmen ve bazı müdürlerin, "Milli Eğitim Müdürünün sessizliği art niyetli. Adaletsiz ve art niyetli bir puanlama olduğunun kanıtı 2013-2014 Eğitim öğretim döneminde yapılan LYS değerlendirme İl sıralaması ortadadır. Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini bırakın kendi eski Okulunda dahi il başarı sıralamasında Çarşamba İlçesinde ki en başarısız okul Müdürlüğünü yaptığı İmam Hatip Anadolu Lisesindedir. Bu Müdür mü İlçe Eğitimini yönetecek. Özdemir, ilçenin Anadolu Liseleri arasında ki en başarısız Müdür iken 100 tam puan alması matematiğinin de çok başarılı olduğunun kanıtıdır. Çocuklarımıza da böyle matematik eğitimi mi verdirecek çok yazık"  şeklinde tepkiler artmaya devam ediyor.

HABER MERKEZİ

fyju.20140901114454.jpg

hyj.jpg

sotji.jpg

xthgh.20140901114630.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber