ÖZDAĞ; ’20 YILLIK DÖNEMDE 9 BAKAN DEĞİŞTİ’

ÖZDAĞ; ’20 YILLIK DÖNEMDE 9 BAKAN DEĞİŞTİ’
CHP Samsun İl Yönetimi Tarafından, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ‘Tarikat ve cemaatleri, çocukların dağa çıkmasını engelleyen Sivil Toplum Örgütü olarak gördüğüne’ yönelik söylemlerine tepkilerini dile getirerek basın açıklaması yapıldı

CHP Samsun İl Başkanlığı Yönetimi Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e olan tepkilerini dile getirerek, basın açıklaması yaptılar. CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Valilik önünde yaptığı basın açıklamasında; ‘Bugüne kadar zor şartlarda hizmet veren öğretmenlerimizin, çocukların terör örgütüne kaynak olarak dağa çıkmasını engelleyemeyip, tarikat ve cemaat unsularının engelleyeceğini dile getirmek başlı başına bir zavallılıktır’ diyerek Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e tepki gösterdi.

1.jpeg

‘Eğitim Sistemi Yapboz Tahtasına Dönmüş’

‘Mevcut iktidar Milli Eğitim Bakanlığı konusunda bir başarısızlık içerisindedir’ diyerek sözlerine başlayan CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ; “AK Parti Genel Başkanlığı, eğitim alanında yetersiz olduğu sözleriyle bir itiraf olarak hafızalarımıza kazınan, 20 yıllık dönemde 9 Bakan değişmiş, eğitim sistemi yapboz tahtasına dönmüş, bilerek ve isteyerek siyasallaştırılmış, dinselleştirilmiş ve iktidarın ideolojik hedefleri için araç haline getirilmiştir. Uluslararası araştırma sonuçlarında eğitimin ileriliğine yönelik başarısızlığı net bir şekilde ortaya koymuştur. Oysa milli eğitim ülkemizi geleceğe taşıyacak bu şartların iyi donanımlı olmasını sağlayacak en önemli hizmet alanı ülke için bir beka sorunudur. Mecliste kabul edilen bütçe öğretmenlerin, akademisyenlerin, eğitim emekçilerinin, ailelerin ve en önemlisi ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın sorunlarını çözebilecek bir akla, vicdana ve niyete sahip olunmadığını göstermektedir. Merkezi yönetim bütçesi içerisindeki payı %19 dan %14 e gerileyen %81personel bütçesi olan yatırım bütçesi 2002 de %12 iken %9 a kadar gerileyen milli eğitim bakanlığı bütçesi meclis genel kurulunda görüşülerek iktidar milletvekilleri oyları ile kabul edilmiştir” dedi.

2.jpeg

‘Laiklik Karşıtı Görüşleri Tehlikeli’

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Türkiye Cumhuriyeti Devleti için çok büyük bir tehlike olan Laiklik karşıtı görüşlerini konuşmak zorunda kalıyoruz diyen Özdağ; “Öğrencilere bilimsel ve nitelikli eğitim vermekten uzak, ailelerin mali yüklerini ve kaygılarını azaltmayı hedeflemeyen, öğretmenlerini yoksulluk sınırının altında maaş veren, bir milyonu aşan atanamayan öğretmenlere bir umut veremeyen, bakanlık politikalarının ve bütçenin konuşulması gerektiği bir dönemde maalesef Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Türkiye için çok büyük bir tehlike olan laiklik karşıtı görüşlerini konuşmak zorunda kalıyoruz. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in tarikat ve cemaatleri, çocukların dağa çıkmasını engelleyen Sivil Toplum Örgütü olarak gördüğüne ve protokol imzalamaya devam edeceğine yönelik beyanları asla kabul edilemez. Bakanın bu sözleri bugüne kadar zor şartlarda hizmet veren öğretmenlerimizin, çocukların terör örgütüne kaynak olarak dağa çıkmasını engelleyemeyeceğini ama kerameti kendinden menkul tarikat ve cemaat unsularının engelleyeceğini dile getirmek başlı başına bir zavallılıktır” diyerek basın açıklamasını tamamladı.

3.jpeg

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim