Otistik çocuklara evlerinde ziyaret

Otistik çocuklara evlerinde ziyaret
AK Parti Samsun İl Sosyal İşler Başkanlığı, yönetimi otizmli çocukları evlerinde ziyaret ederek, ailelerinden sosyal yaşantıları hakkında bilgi aldı.

 

AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkanlığı'nın yapmış olduğu yıllık çalışma programı kapsamında çalışmalarını sürdüren İl Sosyal İşler Başkanlığı yönetimi Otistik Çocuklar Farkındalık Ayı dolayısıyla, otizmli çocukların evlerine misafir oldular.

AK Parti Samsun İl Sosyal İşler Başkanı Orhan Tozlu, İl Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Elif Coşkun Bilgin, İl Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Hikmet Yücebaş düzenlenen ziyaretler kapsamında otizmli çocukların ev yaşantıları, sosyal hayatları hakkında ailelerinden bilgi aldılar. Çocuklarla da yakından ilgilenen Sosyal İşler Başkanlığı yönetimi, kendilerinden bir istek ya da arzularının olup olmadıklarını sordular.

Nisan ayının Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Ayı” olarak ilan edilmesi dolayısıyla AK Parti Samsun İl Teşkilatı Sosyal İşler Başkanlığı yönetimi olarak faliyetlerini sürdürdüklerini dile getiren Başkan Orhan Tozlu, "Yılın 12 ayı sürdürdüğümüz bu etkinlikler kapsamında, engelli çocuklarımızı hem eğitim aldıkları alanlarda, hemde sosyal yaşantılarını sürdürdükleri evlerinde ziyaret edip, öğretmenleri ve ailerinden bilgi alıyoruz. Bu bilgiler doğrultusunda oluşturduğumuz raporları bağlı bulunduğumuz başkanlığa iletiyor, varsa sıkıntı ve problemler giderilmesi için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yine bu bağlamda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız bu konu ile ilgili de bir çalıştay düzenledi. Bu çalıştayda çok önemli kararlar alındı. Bu kararlar Otizm tanısı konulmuş bireyler ve ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak, yaşam kalitelerini arttırmak ve ailelerine destek vermek amacıyla Otizm Eylem Planı kapsamında uygulanacaktır. Aslında otizmde en önemli tedavi ailede başlar, ailelerin bu durumu kabullenmesi, çocuğun tedavi ve eğitimini tamamlaması gerekiyor.  AK Parti Sosyal İşler Başkanlığımızın da amacımı ailelerimizi bu konuda bilinçlendirmek ve destek olmaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz