OTİSTİK BİRSEN OTİZMİ ANLATTI

OTİSTİK BİRSEN OTİZMİ ANLATTI
Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel İlkumut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen Otizm Farkındalık Semineri Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı.

 

Otizm Farkındalık Ayı Etkinlikleri kapsamında Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel İlkumut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen ‘Otizm Farkındalık Semineri’ Birsen Başar tarafından verildi.

Hollanda’da yaşayan Otizm hastası bir Türk kızı olan Birsen Başar’ın, Otizm üzerine yazdığı iki kitabının yanı sıra birde kendisini anlatan belgeseli bulunuyor. Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminer Özel İlkumut ve Rehabilitasyon Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz’ın konuşmasıyla başladı.

Yılmaz, yaptığı konuşmasında Özel Eğitim Kurumları Derneği Genel Başkan Yardımcısı olarak, Türkiye’nin birçok yerinde benzer çalışmalar yaparak, Özel Eğitim konusunda farkındalığı arttırmak istediklerini kaydetti. Yaptıkları çalışmalarla Türkiye’deki özel eğitim kalitesini arttırmayı hedeflediklerini ifade eden Ahmet Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile düzenledikleri seminerle birlikte de bir otizm hastasının dilinden insanlara Otizmi anlatarak, otizm konusunda farkındalık yaratmayı düşündüklerini dile getirdi.

Programda konuşma yapan bir diğer konuşmacı Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muharrem Aykan, yaptığı konuşmada, “Türkiye’de son on yılda sosyal devlet anlayışının önemsenmesiyle birlikte Özel Eğitim alanında da büyük ilerlemeler kaydettik.”dedi.

Düzenlenen programın son bölümünde ise Otistik Birsen Başar izleyicilere yönelik sunumunu gerçekleştirdi. Başar, yaptığı sunumda otizmin kendi üzerinde ne gibi etkileri olduğunu izleyiciye aktarmaya çalıştı.

Otizmden kaynaklı yaşadığı bazı sıkıntıları anlatan Başar, otizmli biri insan ile normal bir insanın zekâ seviyelerinin aynı oranda ilerlediğini fakat duygusal zekâlarının normal insanlara göre yavaş ilerlediğini dile getirdi. Bundan kaynaklıda otizmli insanların sosyalleşmekte güçlük çektiklerini ve iletişim sorunu yaşadıklarını anlattı.

Yaşadığı sıkıntıları yaşamından örneklerle dinleyiciye aktaran Başar, otizmli bir insanla iletişim kurmak için ona dolaylı cümleler kurmak yerine, net ifadelerin yer aldığı cümlelerle yaklaşmanın doğru olacağını söyledi.

Birsen Başar,  programın son bölümünde izleyicilerin sorularını yanıtladı. Yaptığı sunum ve katkılarından dolayı Birsen Başar’a plaket ve hediyelerin takdim edilmesinin ardından program son buldu.

1-(4).20130418112111.jpg1-(3).20130418112130.jpg1.20130418112140.jpg1-(2).20130418112150.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber