Otistik Birsen OMÜ’de seminer verdi

Otistik Birsen OMÜ’de seminer verdi
Özel İlkumut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezinin davetlisi olarak Samsun’da çeşitli seminer düzenlemek için samsun’a gelen otistik Birsen Başar Çarşamba’daki seminerinin ardından dün de OMÜ’de bir seminer gerçekleştirdi.

 

HABER-FOTO: Serkan KARAHAN

21 yaşında otizm teşhisi konulmasının ardından otizm üzerine araştırmalar yaparak otizm üzerine öğrenim göremeye başlayan Hollanda’da yaşayan Türk kızı birsen Başar Özel İlkumut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Ahmet Yılmaz’ın davetlisi olarak Samsun’a geldi. Otistik olmasına rağmen kendisini ifade edebilen nadir insanlardan bir olan Birsen Başar, ‘otizmi bir de otistik birinden dinleyin’ sloganı ile çeşitli seminerler düzenliyor. Samsun’da ilk olarak Çarşamba’da yapılan seminerin ardından Başar dün de OMÜ’de seminer verdi.

Çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu bir dinleyici topluluğuna hitap eden Başar, yaşamından örneklerle otizmin yarattığı zorlukları anlattı. Başar, öğrencilerin ilgiyle izledikler seminerin ardından öğrencilerin ve katılımcıların sorunlarını yanıtladı.

Program hakkında açıklamada bulunan Özel İlkumut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz, “yapmış olduğumuz çalışma ile birlikte, otizmi insanlara anlatmaya çalıştık. Birsen ile sosyal medya üzerinden tanıştık. Kendisi de bizleri kırmayarak buralara kadar geldi. Otizm zor bir tanı. Otizmin zorluğunu çeken binlerce aile var. Derdimiz otistik bir bireyin düşünce sistemini insanlara anlatmaktı. Birsen arkadaşımız otistik olup kendini ifade edebilen nadir insanlar biri. Otizmi en iyi, bir otistiğin anlatacağını düşündüğümüz için böyle bir organizasyon yaptık. destekleyen herkese teşekkür ederim” dedi.

OMÜ konferans salonunda düzenlenen programa, Vali Yardımcıları Haluk Şimşek, Hasan Özhan, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebici, Özel Olimpiyatlar Türkiye Spor Direktörü Ali Üredi ve çok sayıda davetli katıldı.

1.20130419113820.jpgbunlar-(4).20130419113831.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber