ÖSYM’nin '15 dakika' kuralı geciken öğrenciler için 1 yıla mal oldu

ÖSYM’nin '15 dakika' kuralı geciken öğrenciler için 1 yıla mal oldu
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) bu yıl uygulamaya aldığı “sınavın yapılacağı binaya girişlerin sınav başlamadan 15 dakika öncesinde sonlanması” kuralından haberi olmayan onlarca öğrenci Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) alınmadı.

2 milyon 265 bin 902 kişinin başvurduğu YGS, saat 10.00 itibariyle başladı. ÖSYM’nin bu yıl uygulamaya aldığı “sınavın yapılacağı binaya girişlerin sınav başlamadan 15 dakika öncesinde sonlanması” kuralından dolayı birçok öğrenci mağduriyet yaşadı. Sınava, trafik yoğunluğu ve çeşitli nedenlerden dolayı birkaç dakikalık gecikmelerle gelen öğrenciler, kapıdaki görevliler tarafından sınavın yapılacağı binaya alınmadı. Sınava giremeyen öğrenciler, gözyaşlarına boğularak okuldan ayrılmak zorunda kaldı. Daha önceki yıllarda böyle bir uygulamanın olmadığını belirten öğrenciler, bu yılki değişiklikten haberlerinin olmadığını, sınav giriş belgesinde küçük yazılarla bu uyarıların yapıldığını, bunu da daha sonra fark ettiklerini belirttiler.

Kur'an-ı Kerim okuyup, dualar ettiler

Sınavın başlamasıyla birlikte çocuklarıyla aynı heyecanı yaşayan veliler, okul dışında Kur'an-ı Kerim okuyup, dualar etti. Sınava geciken öğrencilerden birisi, değişiklik yapıldığını ancak kendilerinin haberinin olmadığını kaydederek, “Zaten trafik var, hiçbir şekilde trafiğe müdahale edilmiyor. Buraya geliyoruz, sınava almıyorlar” ifadelerini kullandı.

Bütün çabaları sonuçsuz kaldı

Sınava geciken bir öğrenci de sadece 5 dakika geç kaldığını, bir senesinin boşa gideceğini ifade etti. Sınavda görevli polislerden kendisini sınava gireceği binaya almaları için ricada bulunsa da bütün çabaları sonuçsuz kalan öğrenci, gözyaşlarına boğularak okuldan ayrıldı.

'Böyle bir duyuru görmedim'

Geç kalan başka bir öğrenci ise sınava 12 dakika kala sınavın yapılacağı binaya geldiğini söyleyerek, “İçeri almadılar. 15 dakika öncesinde diye bir şey ben duymadım. 10 dakika varken almaları gerekiyor. Böyle bir duyuru görmedim. Daha önce de sınava girdim ben, okuyorum ama okumayan insanlar var şu anda. Sınav giriş kağıdında yazıyorsa eğer bilmiyorum. Küçücük yazılar var” dedi.  

Uğur Kan Yüksek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Eğitim