Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

"Osman Genç'in beyaz atlı prensi ve siyasetin cadıları "

"Osman Genç'in beyaz atlı prensi ve siyasetin cadıları "

Dün yoğun olduğu kadar hareketli bir gündü. Son dönemlerde gündemle alakalı yazalım dedikçe son dakikada olmadık bilgiler bu yazıları bıraktırıyor.

Dün gündemimizde Osman Genç vardı. Halkın deyimi ile "Genç Osman". Canik Belediye Başkanı Genç Osman Çarşamba'dan önce Ayvacık'ta bu gün de sanırım Terme' de Termelilerle birlikte olacak.

Osman Genç ne anlatıyor?

Canik Sancağını, Samsun'un geçmişte ki tarihini kimsenin tam bilmediğini ve geçmişini bilmeyenin geleceğiyle alakalı bir şey söylemeye hakkı da bilgisi de olamaz diyor. Haksız da değil. Canik'in geçmişini bilmeyen geleceğini bilemez. O nedenle 93 Profesörle bir araya gelip 2 kitap haline getirdiği Tarih Boyunca Karadeniz Ticareti ve Canik (Samsun) konulu kitapların tanıtımını yaptı. Hadi onu geçin.

Ama halka göre; Asıl neden olsa olsa Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına yürüyüştür. Olsa ne olur kine ne? Olsa Canik'i 2003 yılında tanıyan bilenler harabe ilçeyi çok iyi bilir. Bu gün hataları ile, günahları ve eksikleri, yanlışları ile taraflı tarafsız herkesin beğenerek, imrenerek baktığı gıpta ettiği bir ilçe konumuna getirdi.

Başarılı mı?. Bende hükümetin yardımlarını en iyi değerlendiren Belediye Başkanları arasında ilk sıralarda olduğunu zaten 2-3 defa Başbakanın elinden aldığı Başarılı Belediye Başkanı ödülü ile gösterdi. Ama dün dile getirdiğim gibi Osman Genç, bir girdap içine girdi ve mücadelesini de amansız bir şekilde veriyor.

O Canik'te taraflı tarafsız herkesin sevdiği isim ama siyasette sevda işe yaramıyor. İşi zor. Büyükşehir Belediye Başkanlığına en yakın namzet isimlerden birisi. Korkulan nokta Yusuf Ziya Yılmaz, Bakan Suat Kılıç, Cemal Yılmaz Demir ve diğer etkenler. Bana sorarsanız Osman Genç'in aday olması olasılığı diğerleri kadar güçlü ancak;

Osman Genç'in en büyük rakibi de yine kendisi olsa gerek. Çünkü etrafında ki siyasetçiler, söylemlerde ki destekçilerinin kendisi ile dürüst ve doğru desteklerini vermediklerine, inananlardan birisiyim. Kimler destek verdiğini söylüyorsa (bu gün için) sanırım yalanın en ala babasını söylüyor.

Her neyse olayın diğer yüzünden bakarsak konuya, Osman genç'e büyükşehir yakışır mı?. Neden yakışmasın ki!.  Ancak; Bunun kararını önce başbakan Erdoğan akabinde mevcut milletvekilleri ve eski vekiller verecek ama bu köprünün altından çok sular akacaktır.

Bu noktada Osman Genç umutlu ve büyük bir başarı ile çalışmalarını sürdürüyor. Gördüğüm kadarı ile bu niyeti herkes çok iyi biliyor. Kendisi "Partim nereye uygun görürse oradayım" dese de Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı her genç kızın beyaz atlı prensi olduğu gibi Genç'in de hayallerini süsleyen bir makam. Bu makamı yeri Milletvekili de olsa, Bakan'da olsa, Belediye Başkanı ve hatta ülkenin en büyük iş adamı da olsa hayallerde ki beyaz atlı prens konumunda.

Bakalım bu prensi kim nasıl seçecek göreceğiz. Ama siyasette cadılar çok. Benden Sayın Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e uyarı: Sayın Başkan bir daha iyi düşünün. Yani atasözünde ki gibi: Bin düşünün, bir biçin.

Hasat dönemi sıcak, soğuk olur ki bu da sakın ola mahsulleri yakıp yıkmasın. Bunu yapacak olanlar yine sizin yanı başınızdakilerdir unutmayın.

Aysbergin ve madalyonun bir de  arka yüzünü iyi okumayı ve incelemeyi sakın kaçırmayın.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi