OSMAN AKMAN’DAN ÇKS UYARISI

OSMAN AKMAN’DAN ÇKS UYARISI
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çarşamba İlçe Müdürlüğü’nden Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlarla ilişkim önemli açıklamalar yapıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çarşamba İlçe Müdürü Osman Akman, Çiftçi Kayıt Sistemi’nde kayıtların son günlerine gelindiğini son tarihin 1 Ekim Çarşamba günü olduğunu açıkladı. Akman yaptığı açıklamada, “2014 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarında son gün 1Ekim Çarşamba. Çiftçilerimizin, mağduriyet yaşamamaları için 2014 ÇKS başvurularını 1 Ekim 2014 Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar yaptırmaları gerekiyor” dedi.

Akman, yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın,  29 Ağustos 2014 tarihinde sona eren ÇKS başvurularıyla ilgili süreyi, 1 Ekim 2014 Çarşamba tarihine kadar uzattığını hatırlattı. 

Yoğunluk yaşanma ihtimali göz önünde bulundurularak çiftçilerin bir an önce ÇKS kayıtlarını yaptırmaları gerektiğini vurgulayan Bayraktar, üreticilerin bu yıla mahsus iki ÇKS başvurusu yapacağı konusunda da uyardı.

 

Yeni ÇKS yönetmeliğine göre, üreticilerin bu yıl hem 2014, hem de 2015 yılı ÇKS başvurularını yaptıracaklarına dikkati çeken Müdür Osman Akman, şunları kaydetti:

“Daha önce, ÇKS  için çiftçi müracaatlarının yıl sonuna kadar sürmesi nedeniyle ortaya çıkan alışkanlıklarından dolayı bazı çiftçilerin süre uzatımlarına rağmen halen 2014 üretim yılı ÇKS müracaatlarını başvuru süresi içinde yapamadıklarını düşünüyoruz. 2014 ÇKS kaydında son gün 1 Ekim Çarşamba. Çiftçilerimizin, mağduriyet yaşamamaları için 2014 ÇKS başvurularını 1 Ekim 2014 Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar yaptırmaları gerekiyor.Üreticilerimiz olası sıkışıklıkları düşünerek, son gününü beklemeden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Çarşamba İlçe Müdürlüğü’ne müracaat edip bir an önce 2014 yılı ÇKS başvurusunu yaptırmalarında fayda var” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber