OSB'LER Meclis gündeminde!

OSBLER Meclis gündeminde!
Samsun İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, İl Özel İdare Meclis ve Encümen Kararlar Takip Komisyonu ile Sanayi ve Ticaret Komisyonu’nun Kavak OSB’ye yaptığı incelemelere katıldı

 

Kavak'ta Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Ali İhsan Uzun ile bir araya gelen heyet, kuruluşundan bugüne kadar olan süreç hakkında bilgiler aldı. Kavak OSB'nin 140 hektarlık alanda kurulduğunu belirten Uzun, “Giderek güçlenen, gelişen bir sanayi bölgemiz. 13 sanayi işyerimizde çok ciddi bir istihdam ve üretim var. 13 işletmede 400 civarında eleman istihdam ediliyor. Yapımı devam eden 2 işletmenin tamamlanmasıyla birlikte 2013 yılı ikinci yarısında yaklaşık 600 kişinin üzerinde istihdam edildiği bir OSB’si haline gelecek. Kavak OSB, ulaşım ve erişim adına tercih edilir bir yer haline gelmiştir. Karayoluna 3 km, Samsun Limanı’na 50 km, havaalanına 70 km ve demiryoluna ise 6 km.dir. 2 yeni işletmenin ise proje çalışmaları sürdürülüyor. Bu istihdam ve çalışmalar artarak devam edecek. Yol ve enerji alt yapısındaki iyileştirmelerle Kavak OSB’deki parsel tahsisleri bitme noktasına gelecek” dedi.

OSB’lerin önemli ticaret faaliyet alanları olduğunu belirten Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, “Samsun İl Genel Meclisi olarak sanayi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin farklılıklarına dikkat çekmek istiyoruz. Geçtiğimiz aylarda Serbest Bölge ve limanlarımızla ilgili bir çalışma gerçekleştirilerek buranın özelliklerini, önemini, şehrimize ve ülkemize katkıları ile varsa problemleri ve yapılması gerekenleri değerlendirerek kamuoyuna duyurmuştuk. Bu düşünceyle şimdi organize sanayi bölgelerimizi ele aldık. Tanıyalım, tanışalım, yapılan işlemleri ve yapılması gerekenleri de yerinde görelim istedik. İl Özel İdare Meclis ve Encümen Kararlar Takip Komisyonu ile Sanayi ve Ticaret Komisyonu üyelerimiz ve Ayrıca Kavak İl Genel Meclisi Üyemiz Salim Özal'ın Katılımıyla da hep birlikte Kavak OSB’ye ziyarette bulunduk. OSB’lerimize yaptığımız incelemeleri bir raporla mart ayı toplantılarımızda meclisimize sunulacak, İlimiz ve bölgemiz adına önemli sonuçlara vesile olacaktır” diye konuştu.
Kavak OSB Müdürü Ali İhsan Uzun ile OSB’ye giden heyet sanayici ve işadamlarıyla görüşerek işletmelerde incelemelerde bulundular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir