Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

OSB KURULACAK MİLLET BOL KEPÇE Mİ KAZANACAK.

OSB KURULACAK MİLLET BOL KEPÇE Mİ KAZANACAK.

 GEÇİN BUNLARI GEÇİN…

Dünkü köşe yazımız sonrasında okuyup bizleri arayarak BAŞSAĞLIĞI veren herkese çok teşekkür ediyorum.

Allah kimseye böylesi acılar yaşatmasın.

***  

     Bu gün fazla yazı yazmayı düşünmesem bile gündeme bomba gibi düşen Çarşamba Şeker Fabrikası haberini yorumlamadan geçemeyeceğim.

     Dün Bakan Demir, Çarşamba’ da sabah kahvaltısında sanayi sitesi esnafları ile bir araya gelen AK Parti Samsun Milletvekili adayı ve Bakan Demir, Çarşamba Şeker Fabrikası konusunda ne düşünüyorsunuz sorusunu yönelten Haber Müdürüz Ünal Daldal’ a ilginç ve ilginç olduğu kadar da adeta bini aşkın fabrika personellerine soğuk duş yaptıracak bir açıklama yapmış.

     Yapmış diyorum o sorunun yöneltildiği saatte bende Şeker Fabrikasında idim.

Bakan Demir soruya aynen şu cevabı vermiş.

“Çarşamba Şeker Fabrikası arazisine Organize Sanayi Bölgesi yapmayı düşünüyoruz ama 2B yasası ile birlikte Özelleştirme paketine takıldık.”

Haydaaa, buyurun buradan yakın.

     Koskoca Bakan aylardır ve hatta yıllardır Şeker Pancarına kota koyarak milleti şeker pancarı ekmekten kaçırt.

     Sonra şeker pancarı fiyatlarını şeker oranı düşük diyerek düşük ücret ödeyerek Çarşamba şeker pancarını unuttu.

     Sonunda başardık diye birileri sevinmeye başlarken Şeker Fabrikası arazisi bir anda GÖZDE olmaya başladı.

- Kimi Devlet Hastanesi yapmayı düşledi.

- Kimi Otogar yapmayı düşledi.

- Kimi Özel Hastane yapmayı hayal etti.

     Ama her ne hikmet ise var olan tek Sanayi kuruluşu olan Şeker Fabrikasının aynı görevi ile devam etmesini istememesine rağmen kapanması için o arazi için ölesiye mücadele ettiler.

Ve ediyorlar da…

Geçin bunları millet ekmek peşinde. Küçük Sanayi esnafı kan ağlıyor.

OSB KURULACAKTA MİLLET BOL KEPÇE Mİ KAZANACAK.

Geçin bunları geçin…

     Ve gelinen noktada gerçekler gün yüzüne çıktı. Ortaya çıkan gözde arazisi olan Çarşamba Şeker Fabrikasının arazisine OSB yapılacakmış.

Bakan dedi ben değil.

Kötü mü?.

     Çarşamba’ya kesinlikle OSB gerekli. Bu gerekten öte şart. Ama neden ısrarla tek fabrika, sanayi kuruluşu olan Şeker Fabrikası arazisine öyle mi?.

     Çarşamba Ovasında arazi mi tükendi?. Hani bir söz vardır. Türkiye de en güzel arazileri ya askeriye ya da Şeker Fabrikalarına vermişler…

      Allah gözünüzü doyursun. Çarşamba Şeker Fabrikasının arazisinin eski halini yaşı ilerlemiş  Çarşamba büyüklerine sorun. Bataklık, sivrisineklerin dolup taştığı arazi değil miydi? Daha 3-5 sene öncesine kadar da öyle değil miydi?

     Son olarak Eski Milletvekili Mustafa Çakır’ın çabaları ile orada ki kanal açılarak sivrisinek olayı bir nebze çözülmedi mi?

      Sonra Şeker Fabrikası o arazide ki o muhteşem güzel görüntüyü sağlama adına park ve bahçeler Müdürlüğü kurarak yıllarca yatırımını ve bakımını yapmadı mı?

      Siz Şeker Pancarı ektirmez, ekilmemesi için kota, fiyat düşüklüğünü yapmasaydınız o fabrika Çarşambanın Barajdan sonra ki en fazla gelirini sağlayan iş ve istihdam alanı olacak tek sanayisi değil midir? OSB için başka arazi kalmamış.

Eyy Çarşamba halkı.

     Yıllardır size Şeker işçileri Samsun’ da oturuyor, Samsun’ da harcıyor martavalı okuyanlar bu gün nerede oturup, nerede harcıyorlar. O şahıslar bu gün ne yapıyorlar. Sonra hangi Milletvekili Rahmetli Erbakan’ dan sonra Çarşamba’ya kalıcı ve iş ile istihdam alanı sağlayacak yatırım yaptılar.

      Buna AK Parti de dahil, Doğruyol Partisi de, Anavatanı da dahil. Bu gün Saadet adını alan Milli Selametin attığı temeller üzerinde konuşuyor, yorum yapıyoruz.

Yol yapmakla yollar bitmiyor. Bakın yol yaptıkça yeni yollar yapılıyor. Tek iş yol yapmak değilmiş.

      Dün Havza’ya üst geçit yapıldı tamam yol bitti denirken şimdi Kavak ta alt geçit yapılıyor. Yarın başka yollar yapılacak. Bu ihtiyaçtır ve aciliyeti olan hizmettir.

Yol yaptık demekle iş bitmiyor. Hani bir söylem vardı. Elin gâvuru bizi solladı.

Elin gâvuru insana hizmet ve yatırım yaptı bu günlere geldi.

     Bizimkiler hala insana yatırımı değil, önce oy’a, sonra da sadece kendilerine yatırımı yapıyor. Şeker’den elinizi çekin de birazcık ovaya tarımsal sanayiyi kurun sonra Şeker Fabrikasını isterseniz alın ne yaparsanız yapın.

     Yani önce Çarşamba insanına yatırımını yapın iş ve istihdam alanını yaratın ondan sonra da ne yaparsanız yapın halktan isteyin ne isterseniz. Bunu hangi partinin yaptığı önemli değil önemli olan birilerinin yapmasıdır. Saadet Partisi Samsun Milletvekili adayı Salih Şen’in dediği gibi: Umut tacirliği ile oy istemenin mantığı anlaşılamıyor.

Siz anlayabiliyor musunuz?..

   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi