Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

ORTAYA KARIŞIK...

ORTAYA KARIŞIK...

Önceki gün köşem de Samsun Valisi Osman Kaymak ve sınav rezaleti konusunu ele almıştım.
'Samsun'un Valisi Osman Kaymak'ı ÇÖ-ZE-Mİ-YO-RUUUM' demiştim...
Bizim o yazı baskıya girdiği saatlerde Vali Osman Kaymak yeni bir açıklama yapmış.
Bundan sonra şehirde yapılacak spor etkinlikleri 30 gün önceden haber verilecek demiş.
Eh be buna kargalar gülecek şimdi.  Vali bey kaş yapayım derken göz çıkartmaya bayılıyor anlaşılan.
Bence acil şekilde Vali bey ekibini değiştirsin bakın işler nasıl tıkır tıkır gidiyor.
Görün...
***
Samsun'un diğer markaları, değerimiz siyasette ki son yıllarda yıldızı parlayan iki isminden biri malum herkes biliyor. Samsun' da yaşadığı vefasızlıklardan ötürü Ankara'ya giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Samsun'un evladı Prof. Dr. Haluk Koç.
Samsun'dan iki dönem Milletvekili seçildiğinde partili partisiz herkesin gönlüne taht kuran Samsun'un son yıllarda ki en unutulmaz isimlerinden. Şimdilerde siyasete de sıcak bakmıyor ama o sevgi, saygı ve güvenini hala sürdürüyor.
Koç' tan sonra Samsun siyasetinde yeni isimler aranırken 1 Kasım' da Meclise ilk kez giren ve 24 Haziran'da 2. dönemi için bir daha kolları sıvayan Samsun'un sevilen ismi MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta.
Beyefendi ve sakin kişiliği, herkesin derdi ile dertlenen, teşkilatlardan çok oy aldığı halkın sorunları için çırpınan, ekonomist, ülkenin ekonomisini nasıl düzeleceğini bilen ender isimlerden. İlk vekilliği süresince TBMM'de hele hele Oktay Vural gibi bir isimden sonra MHP' de muhteşem performans yaşadı ve yaşattı. Her ikisi de çok hızlı ve sağlam girdi ama Samsun'un kirli siyaseti ile diğer etkenler ikisinin de adeta geri adım atmasına neden oldu.
MHP'li Erhan Usta' dan Samsun ve Ülkede ki diğer MHP'li vatandaşlar olmak üzere çoğu diğer partililerde çok beklenti olan isim olarak dikkat çekiyor. Son zamanlarda ki çıkışları ile MHP'nin yeni prensi olma yolunda emin adımlarla ilerken son günlerde ki suskunluğu düşündürücü olduğu şeklinde yorumlanıyor.
Bu ikilinin aslında hem Samsun hem de Partilerine verecekleri ve katacakları çok büyük hizmetlerin ışıltısını, ayak seslerini görmemek için kör olmak lazım...
***
Ve elbette ki bu iki ismin hemen ardından bu iki ismin Partilerinde yaşanan olaylara da tepkisiz kalmak imkansız. Mesela CHP' de Muharrem İnce depremi, DSP ile birleşme polemiği, İnce ve ekibinin, destekçilerinin CHP' den dışlandığı konuşulurken,
Gözler Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları ile Ülkü Ocaklarına çevrildi. O noktada Ülkü Ocaklarından ses geç kalmadı. Gelen ses çok güçlü gelmişe benziyor. Aslında aylar öncesinde o güçlü sesin ayak sesleri gümbür gümbür geliyorum diyordu. Ama Erken Genel Seçim bir nebze olayı ertelenmesine neden olmuştu.
Malum Ülkü Ocakları eski İl Başkanı ile talihsiz bir olay yaşadık. O olay akabinde başka işler ortaya çıkmaya başladı. İl ve İlçe teşkilatları da aynı sıkıntılardan muzdarip olduğu gibi...
Teşkilatlarda da bazı sıkıntıları tespit eden Genel Merkez önce kendisini yeniledi. Ve önceki gün Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz düğmeye bastı.
Bizi önce şehit cenazesinde özçekim yapan bilmem neler diye hedefe koyan hakaret eden, Ülkü Ocaklarına yakışmadığını belirttiğimiz malum zat görevden alındı. İşin aslı alınma nedenleri daha çok. İşin aslı alınma olaylarının arasında Vezirköprü ve diğer bazı teşkilat başkan ve yöneticilerine karşı yapılan parti ve Milliyetçilik, Ülkücülüğe yakışmayan tavırlar Genel Merkezi bu noktaya getirdiği iddia ediliyor.
Her neyse olan oldu Ülkü Ocakları yeni Samsun İl Başkanı Aslan Kösef oldu. Yeni Başkan Kösef' e yeni görevinde başarılar dilerken, işinin çok zor ama bir o kadar da kolay olduğunu belirtmek isterim.
Görünen o ki; Başkan Kösef ilçe başkanlarının çoğunu değiştirerek yeni ekip ile yerel seçimlere Grup Başkanı Erhan Usta ile koşar adım ve daha güçlü gireceklerdir.
CHP ye gelince ne yapacaklarına kendileri bile karar verememişken, yerel seçimlerde CHP'yi kim nasıl kurtarır merak ediyorum.
Sonuç olarak Yerel seçimler öncesi MHP kılıcını kuşandı. CHP kararsızlığını sürdürüyor. AK Parti ise bahtına ne çıkacak merakla köşelerden bakarak RTE'nin her zamanki gibi kendi lehlerine çıkışını imdatlarına yetişmesini bekliyorlar. Kendileri olup, bir seçime girmeyi hiç hayal bile edemiyorlar.
Kısacası zararda olacak olan kayıklara can yeleğini iyi yerleştirsin. Çünkü bazı kayıklar su alıyor. Batmadan karaya çıkacaklara başarılar diliyorum.
Mutlu ve ()sağ)-lıcakla kalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi