Örnek Öğretmenlere Validen Ödül

Örnek Öğretmenlere Validen Ödül
Samsun’da virane haldeki okulun modern hale getirilmesini sağlayan iki kadın öğretmen, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy tarafından teşekkür belgesi ile ödüllendirildi

Samsun’da virane halindeki Çınarlık Yalı İlkokulu’nda görevli Gülay Zengin ve Hande Gümüş isimli öğretmenler, bir reklam filminin ‘Neden olmasın’ melodisinden esinlenerek kolları sıvayıp 3 aylık yaz tatili boyunca kendileri de çalışarak okullarını modern hale getirmişlerdi. Çarşamba ilçesine bağlı Yalı Mahallesi’nde bulunan 70 öğrencinin eğitim ve öğrenim gördüğün, 5 kadrolu öğretmenin görev aldığı 28 yıllık Çınarlık Yalı İlkokulu’nun her tarafı virane şekildeydi. Bu durumu gören Gülay Zengin ve Hande Gümüş öğretmenler okulu onarmak için kolları sıvamış, gece-gündüz demeden 3 aylık yaz tatili boyunca velilerinin de desteği okullarını onarmışlardı.

Bu durum karşısında kayıtsız kalmayan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, bugün okula gelerek bayan öğretmenlere teşekkür belgesi verdi. İlk olarak öğrencilerle sınıflarında bir süre sohbet eden Vali Aksoy, daha sonra okulun onarımını yapan sınıf öğretmenleri Gülay Zengin ve Hande Gümüş’e teşekkür belgelerini verdi.

 

“ONLAR BİR İŞÇİ GİBİ BU OKULDA ÇALIŞTILAR”

Çınarlık Yalı İlkokulu’ndaki bayan öğretmenlerin özel gayretleri ve halkın desteği ile okulun yenilendiğini belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Eğitim öğretime güzel hale getirildi. Bu anlamda gayretleri olan öğretmen arkadaşlarımızı başarı belgesi ile ödüllendirdik. Okullarımızın fiziki şartlarının daha iyi bir noktaya gelmesi bakımından bu tür çalışmaları önemsiyoruz. Okullarımızın eğitim seviyesinin daha üst noktalara taşınması, başarılarının en iyi noktaya gelebilmesi adına fiziki koşullarda büyük önem taşıyor. Bu anlamda Çınarlık Yalı İlkokulumuz da örnek çalışma ortaya koyan bir okulumuz oldu. Bu çalışmanın gerçekleşmesinde emeği geçen 2 bayan öğretmenimize çok teşekkür ediyorum. Onlar bir işçi gibi yeri geldi bu okulda çalıştılar, yeri geldi öğrenci velilerini bu işe davet ettiler. Diğer kurum ve kuruluşlarımızın desteğini istediler. Karşılıklı işbirliği içersinde güzel ve örnek bir çalışmayı burada sergilediler. Bu anlamda eğitimde daha iyi bir noktaya gelebilmek adına yapılmış bu çalışmayı da bizler takdir ederek öğretmenlerimize başarı belgesi vermeyi uygun gördük” dedi.

1 yıllık emeklerinin karşılığını aldıklarını ifade eden öğretmen Gülay Zengin, “1 yıldır tüm resmi kurumlarımız ile beraber Samsun Valiliğimiz, Çarşamba Kaymakamlığımız, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte yürüttüğümüz projeyi tamamlamış bulunmaktayız. Valimiz Hüseyin Aksoy bizi ziyaret ederek bize takdir belgesi verdi. Bize destek olan resmi kurumlarımıza, köy halkımıza, tüm hayırsever kurumlarımıza, kendi rızkını bizimle paylaşan herkese çok teşekkür ediyoruz. Okulumuza yapılan çalışmalar lafla anlatılamayacak kadar fazladır” diye konuştu.

Tüm öğretmen arkadaşlarına bu şekilde çalışmayı tavsiye eden öğretmen Hande Gümüş, “Tüm kurumlar bizden desteğini esirgemediler. Biz aslında toplumun bu kadar duyarlı olacağını tahmin etmiyorduk. Baktık ki halen birilerinin içersinde eğitim ateşi var. Tüm öğretmen arkadaşlarımı bu şekilde çalışmaya davet ediyorum. Çünkü bekledikleri ilgiyi göreceklerdir” şeklinde konuştu.

Ziyarete ayrıca Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Vural Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ve Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir katıldı.

ornek-ogretmenlere-validen-odul.jpgornek-ogretmenlere-validen-odul1.jpgornek-ogretmenlere-validen-odul2.jpgornek-ogretmenlere-validen-odul4.jpgornek-ogretmenlere-validen-odul5.jpgornek-ogretmenlere-validen-odul7.jpgornek-ogretmenlere-validen-odul8.jpgornek-ogretmenlere-validen-odul11.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir