Organlarıyla 4 Kişiye Umut Oldu

Organlarıyla 4 Kişiye Umut Oldu
Organlarıyla 4 Kişiye Umut Oldu

foto-galeri için tıklayınız...

Ayvacık İlçesi Şenpınar Köyünde geçen hafta rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Halil İbrahim Bayar'ın,  kafa travması sonucu beyin ölümü gerçekleşmesi sonucunda, hayattayken organ bağışlayacağını yakınlarına söyleyince vasiyeti yerine getirildi ve bağışlanan organları ile İstanbul, Erzurum ve Samsun'da 4 kişiye umut oldu.

Samsun'un Ayvacık ilçesinin Şenpınar köyünde ikamet eden 3 çocuk babası çiftçi Halil İbrahim Bayar (40), geçtiğimiz Perşembe günü kafa travması sonucu Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan Halil İbrahim Bayar'ın beyin ölümü gerçekleşmesi üzerine durum ailesine haber verildi. Bayar ailesi Halil İbrahim Bayar'ın organ bağışı ile ilgili vasiyetinin bulunduğunu belirttiler.

Samsun Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak ve ekibi devreye girdi ve yapılan araştırma sonucu İstanbul, Ankara, Erzurum ve Samsun'da organ bekleyen 5 hastanın Halil İbrahim Bayar'ın organlarının dokularına uyumlu olduğu tespit edildi. Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçak, İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'ndeki ekibi Samsun'a getirdi. Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki organ nakil ekibi de Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldiler. Halil İbrahim Bayar'ın donör organları gece saat 03.00'da çıkarılmaya başlandı.

'Hastaya nakledilmek üzere gönderildi'

Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nden kalp için gelen ekip, Halil İbrahim Bayar'ın kalbinin bir başka hastaya takılmasını uygun bulmadı ve kalpten vazgeçtiler. Sabaha kadar süren operasyonda Bayar'ın akciğeri İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi'ndeki bir hastaya nakledilmek üzere Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla İstanbul'a, 2 böbrek Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki iki hasta ile karaciğeri ise Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bir hastaya nakledilmek üzere gönderildi.
 

Bayar, "Analarının Ak Sütü Gibi Helal Olsun ve Kardeşime Dua Etsinler"

Organları bağışlanan Halil İbrahim Bayar'ın ağabeyi Cemal Bayar, kardeşinin ölmeden önce organlarının bağışlanması için vasiyette bulunduğunu belirterek, "Kardeşimin bizlere organ bağışının yapımıyla ilgili vasiyeti vardı. Biz de aile olarak vasiyetini yerine getirmiş olduk. Kullanan arkadaşlarımız kime gittiyse analarının ak sütü gibi helal olsun. Allah uzun ömürler versin. Kardeşime dua etmelerini bekliyoruz. Müslüman olan herkesin aynı duyguyu yaşamasını ve aynı duyarlılığını göstermesini istiyoruz" dedi.
'4 hastaya hayat verecek'

Halil İbrahim Bayar'dan donör alımı sırasında ameliyatta görev alan Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Karaciğer Nakli Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. İlhan Karabıcak, "Karaciğer Samsun'daki hastaya, 2 böbrek Erzurum'a ve akciğer ise İstanbul'a gönderildi. Organları takılacak hastalar adına bağış yapan aileye teşekkür ediyorum. Bu hastamızı kaybettik fakat, hastamızın organları 4 tane farklı hastaya hayat verecek" diye konuştu.

HABER: Ayhan GONCA- İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Asayiş