Organize Sanayi için istişare toplantısı

Organize Sanayi için istişare toplantısı
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (ÇTSO), Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi İstişare Toplantısı Ticaret Borsası Rıfat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi İstişare Toplantısı, Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Taner Özden, Ayvacık İlçe Başkanı Sertaç Can, Erbaa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gökalp Coşkun, oda ve esnaf başkanlar ve yöneticileri ile 100'e yakın yatırımcı iş adamları toplantıya katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, “Yeni Karma Organize Sanayi Bölgesi'nin 820 metrekarelik alana yapılacak. Onun için hemen hemen tüm işlemleri tamamlandığını belirterek, proje çalışması boyunca AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş’a başta olmak üzere karma Organize Sanayi Bölge Müteşebbis Heyet Başkanı Samsun Valisi Osman Kaymak’a, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan'a çok teşekkür ederek çalışmanın hızla ilerlediğini 100'e yakın yatırımcının arsa tahsisi için müracaatta bulunduğunu kısa süre içerisinde kalan çalışmadan yaparak altyapı çalışmaları için ihaleye çıkılıp altyapının bitirdikten sonra faaliyete geçirilmesi için çalışmaları başlattıklarını, bu çalışmalar için müteşebbis işadamları ile istişare toplantısına ihtiyaç duyduklarını eksikleri gidermek için bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini dile getirerek katılımcılara teşekkür etti.


Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Karma Organize Sanayi Bölgesi'nin Çarşamba Şeker Fabrikası arkasında kalan ve 820 bin metrekare üzerine kurulacak olan Organize Gıda Sanayi Çarşamba için büyük önem taşıdığını, geçmiş dönemde emek veren herkese çok teşekkür ettiğini, kendisinin de bu sanayi belgesinin bir an önce hizmete girmesi için canla başla her türlü yardım ve desteği vererek çalışacağını dile getirdi.

Daha sonra söz alan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Organize Gıda Sanayi Bölgesi'nin özellikleri gıda sanayisi olarak çalışmalar başlatıldığını ancak prosedürler ve bürokratik engeller nedeniyle Karma Organize Sanayi olarak işlemleri hızlandırarak bugünkü aşamaya geldiklerini dile getirdi.Köktaş, Karma Organize sanayi bölgesinde bugüne kadar 100'e yakın iş adamının arsa arazi tahsisi için müracaatta bulunduğunu belirterek, “Burada gerçek çalışma içerisinde olacak Ve yine çok sayıda çarşambalı genç ve işsize iş ve istihdam alanı oluşturacak Sanayi kurumlarının bir an önce hizmete girmesini sadece her türlü hizmetleri çalışmaları yapmaya devam ettiklerini dile getirir.” dedi.Daha sonra Milletvekili Fuat Köktaş, Yine Sanayi Bölgesindeki çalışmanın Çarşamba, Ayvacık ve Ayvacık Erbaa arasındaki karayoluna değinerek, “Oradaki vatandaşın söylemi gibi ‘Aşkımız Erbaa-Taşova yolu gibi olmasın’ sözünün unutmamak gerekiyor. Erbaa yolu bitmek bilmedi orada üç dört tane ihale alan firmalar iflas ettiklerini belirterek ihaleden çekildiler. Türkiye'de denizin altından denizin üstünden dağları delerek yol yapan firmalar varken, Erbaa Taşova yolunun bir türlü bitirilememesi de enteresandır. Organize Sanayi'nde bu şekilde sıkıntıya girmeden bitirilmesi için mücadele veriyoruz. Erbaa-Taşova ihalesinde yakın zamanda yeniden yaparak branda sonuca ulaşmasını mücadelemizin sürdürüyoruz.” dedi. 
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çarşamba’da kurulacak Organize Sanayi Bölgesi'nin çok değerli olduğunu dile getirdi.

Başkan Mustafa Demir, Kavak ve Havza’da ki OSB’lerin yanı sıra Çarşamba’da kurulacak olan Orngaize Sanayi Bölgesi’nin de yatırımcıların adresi olacağını belirterek, Çarşamba’ya OSB’nin en kısa sürede kazandırılması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.


Konuşmaların ardından heyet toplantıyı sona erdirdi. Toplantı sonrası heyet birarada yemek yiyerek ayrıldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber