Ordu’da ‘Öğretmenler Günü’ kutlandı

Ordu’da ‘Öğretmenler Günü’ kutlandı
Ordu’da 24 Kasım Öğretmenler Günü, düzenlenen etkinlikler ile kutlandı.

Kutlama etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Ardından Altınordu Başöğretmen Anadolu Lisesi tarafından, Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde kutlama programı düzenlendi.

Burada, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kutlama programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, “Millet Mektepleri’nin açıldığı ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmenlik’ unvanının verildiği bu anlamlı günde, tüm meslektaşlarımın Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum. İnsanlığa doğruyu, güzeli ve iyiyi öğreten, ilim ve irfanı kuşaktan kuşağa aktaran öğretmenlerimiz, dünyanın her yerinde çok kutsal bir vazifeyi icra etmektedirler. İnsanlığın temel değerlerini kazanmış, demokrasiyi özümsemiş, adalet duygusu gelişmiş ve vicdanlı bir neslin inşası için mesleğine yüreğini koyan, öğrencilerinin yeteneklerini fark eden, onları önemseyen öğretmenlere her zaman ihtiyacımız vardır. Biliyoruz ki öğretmenlerimiz, eğitim camiamızın birer neferi olarak bu ihtiyacı karşılamak adına aşkla çalışmaktadırlar” ifadelerine yer verdi. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Ordu’nun 19 ilçesinde yaklaşık 12 bin öğretmenin görev yaptığını da sözlerine ekledi.

Programda, emekli öğretmenler adına söz alan emekli öğretmen Mehmet Ekiz, mesleğe 41 yıl önce Antalya ilinde başladığını belirterek, “Birikim ve tecrübelerimle, her zaman katkıda bulunmak istiyorum. Sizlerle aynı meslekten olmaktan gurur duyuyorum. Bu kutsal mesleği bizden sonraki öğretmenlere devretmenin mutluluğunu yaşıyorum. Genç öğretmenlerim vatanını, milletini seven, bayrağımızı ve manevi değerlerimizi, kültürümüzü her zaman her şartta koruyup kollayacak gençleri yani umutlarımızı ve geleceğimizi yetiştireceklerdir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, aday öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi ve emekliye ayrılan öğretmenlere ‘Hizmet Şeref Belgeleri’ Vali Muammer Erol tarafından verildi.

Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve protokol üyeleri tarafından verildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, halkoyunları gösterisi ve Altınordu Başöğretmen Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo sunumu ile sona erdi.

Kaynak:İHLAS HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel