Ordu’da İçme Suları Denetim Altında

Ordu’da İçme Suları Denetim Altında
Ordu Su ve Kanalizasyon (OSKİ) Genel Müdürlüğü, Ordu il genelindeki içme suyunu ayda 600 numune alarak sıkı analizlerle denetim altında tutuyor

OSKİ Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı ekipleri, Altınordu içme suyu arıtma tesislerinde sürekli analizler yaparak suyun bulanıklık, renk, klor, iletkenlik, tuzluluk, PH gibi değerlerini sürekli ölçüm altında tutuyor. OSKİ ekipleri bütün ilçelerden numuneler alıp fiziksel, kimyasal, bakteriyolojik gibi 21 parametrenin analizlerini yaparak içme suyunu sürekli olarak kontrol ediyor. Ekiplerce farklı bölgelerden düzenli olarak ayda 600 numune alınarak analizler yapılıyor.

Bunun yanı sıra Ordu Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ekipleri de kontrol ve denetleme izlemeleri için numuneler alarak Samsun’da Hıfzıssıhha laboratuvarında ayrıntılı olarak analizler yapıyor. Böylece Ordu’da su devamlı kontrol edilerek, denetim altında tutuluyor.
OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, sağlıklı ve içilebilir su için OSKİ ekiplerinin 7/24 hizmet verdiğini belirterek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Genel Müdür Yürük yaptığı açıklamada, eskiden yüksek kesimler ve eski köy sistemindeki mahallelerde kullanılan su depolarında ilkel yollarla, hesaplamadan, göz kararı sağlıksız bir şekilde sıvı klorlama işlemi yapıldığını, artık dijital cihazlar kullanılarak, depolardaki suları daha sağlıklı bir şekilde klorlanmaya başladıklarını söyledi.
Yürük, 336 depo, 19 arıtma tesisine müdahale ederek Ordu’da sağlıklı su miktarını 6 ayda 2.2 kat arttırdıklarını kaydederek, “Ordu genelinde 458 yeni klorlama cihazı takılarak, Toplum Sağlığı Merkezi'nin Ordu’da içme suyunda aldığı olumlu sonuçları 49.5’ten 77.66’ya çıkarttık” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel