Ordu’da Hayvan Hastanesi’ne İmza Kampanyası

Ordu’da Hayvan Hastanesi’ne İmza Kampanyası
Ordu Kimsesiz Hayvanları Yaşatma Doğal Ortamlarını Sağlama ve Koruma Derneği (ORKİNOS), Ordu’nun merkezi konumundaki Altınordu ilçesine bir hayvan hastanesi kurulması için imza kampanyası başlattı.

Şehrin muhtelif yerlerinde açılan stantlarda imza toplanmaya başlanırken, iki günde 2 bin 500 imza toplandı. ORKİNOS Başkanı Aziz İşbakan, imza kampanyalarının 10 gün yasal izinli olduğunu ve sürenin sonunda 10 bin imza toplanmasını hedeflediklerini belirtti. İmza kampanyasını change.org adlı internet sitesinde de sürdürdüklerini belirten İşbakan, sanal alemde 5 bin imzaya ulaştıklarını kaydetti.

İmza toplamalarındaki amacın Ordu şehir merkezinde insanların kolay ulaşabileceği yol kenarı bir noktada 24 saat çalışabilen tam teşekküllü bir hayvan hastanesinin yapılabilmesi olduğunu dile getiren İşbakan, şöyle konuştu:

“Sarp’tan Samsun’a kadar olan kıyı coğrafyasında maalesef bir hayvan hastanesi bulunmuyor. Büyükşehir demek sadece insanları ile değil içinde yasayan hayvanları ile ele alınmalıdır 5199 sayılı kanun ile Hayvan Hastanesi yapılması belediyelerin görevleri arasında yer almaktadır. Belediyeler ise halkın istekleri doğrultusunda çalışmalar yapar. Hayvan Hastanesi de Ordu Büyükşehirde büyük bir eksikliktir. Hayvan hastaneleri sadece kedi köpek değil, büyük ve küçükbaş çiftlik hayvanlarına ve yaban hayvanlarına da bakar. Bu bakımdan tüm ameliyatları yapabilecek uzman bir kadronun yer aldığı hayvan hastanesi yapmak hem vicdani hemde dini açıdan da önemlidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz