Ordu’da ‘Finansal Okur-Yazarlık’ Eğitimi

Ordu’da ‘Finansal Okur-Yazarlık’ Eğitimi
Ordu Ticaret Borsası (OTB) ve Ziraat Bankası işbirliğiyle Borsa üyelerini finansal kavramlar ve aktiviteler konusunda bilgilendirmek amacıyla ‘Finansal Okur-Yazarlık’ eğitimi gerçekleştirildi.

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen seminerde konuşan Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, dünyanın hem ekonomik, hem sosyal, hem de teknolojik anlamda hızla değiştiğini, teknolojik değişimlerin sosyal ve ekonomik değişimlerin bir parçası haline geldiğine dikkat çekti.

Bu değişimi iyi okumak ve uygun pozisyon almanın çok önemli olduğunu vurgulayan Kahraman, “Bizler, ticari faaliyette bulunan ticaret erbaplarıyız. Hayatımızı ticaretten kazanmaktayız. Mal ve hizmet alıp satarız ve bu anlamda da finansal kavramlarla, olgularla iç içe, yüz yüzeyiz. Birçok kavram ve olgu hayatımıza girip çıkmakta, bazılarını anlayabilirken belki de büyük çoğunluğunu anlayamamaktayız. İşte, anlayamadığımız ve anlamlandıramadığımız tüm bu olgular bizler için esaslı birer risktir. Bu riskleri zamanında görüp de önlem alamazsak, zarar etmekteyiz” dedi.

Düzenlenen seminer ile finans dünyasını en yalın haliyle üyelere sunmak istediklerini kaydeden Kahraman, “Finansal analizleri ne denli anlayabilirsek, bu günden geleceğe dair bir projeksiyon oluşturmamız da, o kadar kolaylaşacaktır” diye konuştu.

Eğitim seminerinin ardından Ziraat Bankası ile Ordu Ticaret Borsası arasında kredi protokolü yapıldı. Borsa üyelerine yönelik 36 ay vadeli yüzde 25 indirimli ticari kredi imkanı içeren protokol Ziraat Bankası Samsun Bölge Yöneticisi Mahmut Şencar ve Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman arasında imzalandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel