ORD. PROF. DR. ALİ FUAD BAŞGİL KİTAP FUARI AÇILDI

ORD. PROF. DR. ALİ FUAD BAŞGİL KİTAP FUARI AÇILDI
Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil Etkinlikleri kapsamında Çarşamba’da düzenlenen Çarşamba Kitap Fuarının açılışı yapıldı.

 

Çarşamba’da bu yıl 5.’si düzenlenen Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil etkinlikleri kapsamında Çarşamba Belediyesi tarafından organize edilen Kitap Fuarının açılışı çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleşti. 09-16 Mayıs tarihleri arasında Çarşamba’da düzenlenecek olan kitap fuarına 41 yazar, şair ve 55 yayınevi katılacak. 1200 m2 çadır alanı içerisinde gerçekleşecek olan Kitap Fuarına ayrıca gelen şair ve yazarların Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezi’nde söyleşileri yapılacak.

Düzenlenen Açılış töreninde konuşma yapan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, bu yıl 5.’si düzenlenen Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil Etkinlikleri kapsamında organize ettikleri kitap fuarından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Dündar, kitap fuarının oluşumundan kaynaklı destek olan herkese teşekkür etti.

Kitap Fuarının açılışındaki bir diğer konuşmacı olan AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Çarşamba Belediyesini ve Belediye Başkanını göstermiş olduğu gayretlerden kaynaklı tebrik etti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, “ Bizlerin elinde tek silah var o da kitap. Yani tek enstrümanımız kitap. Tarihte kalan kitaptır. Çarşamba’da böyle bir etkinlik düzenlendiği için hatta Anadolu’da bir kasabada bir kitap fuarının ilk defa düzenlenecek olmasından kaynaklı duyduğumu memnuniyet tartışılmaz. Türkiye’nin önde gelen şair ve yazarları katılıyor. Hatta bende bazıları izlemek için geleceğim. Böyle bir fırsat kolay kolay ele geçmez. Çok kapsamlı bir fuar olmuş. Bir sonrakinin bir adım daha ileriye taşınılacağı düşünülürse, gelecek senelerde düzenleyecek arkadaşların işin gerçekten çok zor. Çünkü bu ilk olmasına rağmen çok kapsamlı ve güzel organize edilmiş” dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından hep birlikte açılış kurdelesini kesen konuklar fuar alanını gezdikten sonra düzenlenen kokteyle katıldı.

Kitap Fuarının açılış törenine, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Hukuk Fakültesi Dekanı Mustafa Tiftik, Samsun Baro Başkanı Av. Necat Anıl, Ak Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız,  Ak Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse’nin yanı sıra çok sayıda STÖ temsilcisi ve davetliler katıldı.

img_9569.jpgimg_9591.jpgimg_9595.jpgimg_9605.jpgimg_9618.jpgimg_9652.jpgimg_9675.jpgimg_9709.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber