‘Öpülesi eller gülen yüzler’ projesi kasımda merhaba diyor

‘Öpülesi eller gülen yüzler’ projesi kasımda merhaba diyor
Çarşamba Kaymakamlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan ‘Öpülesi eller gülen yüzler’ projesi kasım ayında başlıyor

 

Çarşamba Kaymakamlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından geçtiğimiz yıl hazırlanan ve uzun süredir hazırlıkları sürdürülen ‘Öpülesi eller gülen yüzler’ projesi kasım ayında hayata geçiyor. Çarşamba Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın konu hakkında yaptığı açıklamada, kasım ayında hayata geçirilecek proje için bütün ön hazırlıkların tamamlandığı dile getirildi.

Geçtiğimiz yıl Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız’ın öncülüğünde hazırlıklarına başlanan projede, Yıldız projenin hayata geçmesi için çok fazla uğraş vermişti. Aile ve Sosyal politikalar bakanlığından alınan onayın ardından hazırlıklarına başlanan projede, 80 yaşın üzerinde yaşlı insanlara evlerinde bakım olanağı sağlanacak.

Çarşamba Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan edinilen bilgilere proje kapsamında daha öncesinde Çarşamba Halk Eğitim Merkezinin açtığı yaşlı bakım kursunda eğitim almış 6 kişi işe alındı. Çarşamba Belediyesi ile ortak yürütülecek projede Çarşamba Belediyesinin yer ve araç tahsis ettiği öğrenildi. Diğer araç gereçlerinin de hazır olduğu belirtilen projenin Kasım ayında yaşlılara hizmet götürüleceği açıklandı.

Proje detayları konusunda da bilgiler verilen açıklamalarda, projenin çok kapsamlı bir proje olduğu ve yaşlılara her türlü alanda hizmet götürüleceği vurgulandı. Projenin içerisinde Çarşamba Devlet Hastanesi, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Çarşamba Müftülüğü ve Çarşamba Belediyesi’nin de bulunduğu kaydedilen açıklamalarda, bu kurumlardan alınan desteklerle birlikte yaşlıların evlerine yapılacak ziyaretler de her türlü hizmetin sunulacağı belirtildi. Evleri ziyaret edilen yaşlıların,  ev temizliklerinden sağlık kontrollerine, kuaför ihtiyaçlarından, kirli çamaşırlarının yıkanmasına kadar her türlü ihtiyacı, kurulacak ekipler tarafından karşılanacak. Müftülükten alınacak destekle ziyaret edilecek yaşlıların dini yönden ihtiyaçları karşılanacakken, ilçe milli eğitim müdürlüğünün belirlediği öğrenciler ise yaşlılara kitap ve gazete okuyacak. 

Yaşlılarımızı ‘öğrenilmiş çaresizliğe’ mahkûm etmeyeceğiz

Konu ile alakalı açıklamada bulunan Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, “Bilimsel olanaklar arttıkça insanların yaşam süreleri de uzuyor. Bu noktada şöyle bir sorunla karşı karşıya kalıyoruz; yaşlılık. Yaşlılıkla birlikte birçok hastalıkla yüz yüze gelen insanlar bunlarla alakalı çözüm yöntemleri arıyorlar. Ama bireysel olarak bu konuda çözüm bulamayan yaşlılarımız yalnızlığa mahkûm kalıyor. Bu noktada karşılarına bir sorunda daha çıkıyor oda; ‘öğrenilmiş çaresizlik.’ Yani yaşlılarımızın yaşam koşullarını değiştirme gayretleri sonuç vermeyince o çaresizliğin içinde yaşamaya mahkûm kalıyorlar. İşte bizim bu projedeki temel hedeflerimizden biri yaşlılarımızı ‘öğrenilmiş çaresizliğe’ mahkûm etmemek. Bu kapsamda Çarşamba’da böyle bir proje ile yaşlılarımıza hizmet götürmeyi hedefliyoruz. Onlara psikolojik desteğin yanı sıra ihtiyaçları olan her konuda evlerine kadar yardım götüreceğiz. Ve yaşlılarımıza onları düşünen bir devletleri olduğunu göstereceğiz. Bu projemiz bir yıllık bir proje ve ilk etapta 80 yaşın üzerinde 100’e yakın yaşlıya kendi evinde hizmet götürmeyi hedefliyoruz. Projemiz güzel devam ederse önümüzdeki dönemlerde de devam etmesini istiyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

Haber-Foto. Serkan Karahan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber