Onur anıtına turist akımı

Onur anıtına turist akımı
Samsun Cumhuriyet Meydanında yer alan Onur Anıtını her yıl Nisan ayı ve Ekim ayı arasında 10 bin turist ziyaret ediyor.

Turist rehberleri Samsun Cumhuriyet Meydanın da yer alan Onur Anıtını Her yıl yerli ve yabancı turist ziyaret ettiğini aynı zamanda her yıl 10 bin civarında turistin geldiğini ve yabancı turistlerinde çok sayı da gelmeye başladığını söyledi.

whatsapp-image-2023-08-07-at-10-19-08.jpeg

"Koreliler de geliyor"

Korelilerin gelmeye başladığının altını çizen Turist rehberi Leyla Baş "Nisan ayı ile birlikte başlıyoruz karadeniz turlarımıza ekim ayına kadar devam ediyoruz ve burası da bizim türk turistlerimiz de ilk durak noktamız oluyor ve Samsun da bandırma vapurunu ziyaret ediyoruz. Baktığımız zaman yer yıl olcukça yoğun bir şekilde onur anıtına turist akını oluyor diyebilirim ayrıca sadece Türk turistlerimiz gelmiyor yurt dışı turistlerimiz de yoğun bir şekilde gelmeye başladı ve işin ilginç tarafı koreliler de Karadeniz turu yapmaya başladı diyebilirim." şeklinde konuştu.

"10 bin civarında turist geliyor"

Her yıl 10 bin civarında turist geldiğini vurgulayan turist rehberi Harun Şimşek "Karadeniz sezonumuz Temmuz Ağustos ağırlıklı devam ediyor. Her yıl 10 bin civarında turist ziyaret ediyor onu anıtını . Genel de bizim misafirlerimiz İzmir den egeden gelen misafirler ama ara sıra içlerinde yabancı yurt dışından gelen misafirlerimizde oluyor gecen haftalarda Japonya dan misafirimiz vardı. Haftada yaklaşık 6 farklı turumuz çıkıyor gezilere." diye ifade etti.

"Samsun çok güzel"

Onur anıtını ve samsunu gezmeye gelen turistler "çok güzel bulduk ben izmir den geliyorum Samsun'un yerleşkesi çok güzel çok beğendim Samsunun göbeğinde Atatürk Anıtı olması da çok güzel bir şey bundan sonra daha çok Samsuna gelmeye çalışacağım." dedi.

whatsapp-image-2023-08-07-at-10-19-09.jpeg

HABER: İsmail TEMİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber