Onun Bahçesinde yok yok

Onun Bahçesinde yok yok
Çarşambalı çiftçi Orhan Çakır bahçesinde yetiştirdiği birbirinden farklı ürünlerle Çarşambalı çiftçilere örnek oluyor. Çakır’ın bahçesinde adeta yok yok

 

HABER-FOTO: SERKAN KARAHAN

Çarşamba’nın Kuşhane Köyü’nde çiftçilikle uğraşan Orhan Çakır bahçesinde birbirinden farklı onlarca ürün yetiştiriyor. Daha öncesinde Çarşamba’da örnek çiftçi de seçilen Çakır, bahçesinde yetiştirdiğive çoğunu yöre halkının bilmediği ürünleri marketlere ve farklı şehirlere pazarlıyor.  Bahçesinde; Frenk maydonozu, kuzu kulağı, Akdeniz teresi, hardal, fesleğen, reyhan’ın yanı sıra  birbirinden farklı onlarca ürün yetiştiren Çakır, bunların yanı sıra meyve ve mantarcılıkla uğraşıyor.

‘Çiftçilerimiz marula ve fındığa mahkum kalıyor’

Çarşamba’da çiftçilerin ürün çeşitliliği bakımında yetersiz olduğunu dile getiren Orhan Çakır, Çarşamba’da örtü altı üretimin kışın sadece marul, yazın ise patlıcan, biber ve domatesten ibaret olduğunu dile getirerek, bunun da çiftçileri zarar ettirdiğini belirtti. Kendi örtü altı üretimlerinde birbirinde farklı ürünler ürettiğini dile getiren Çakır, bu konuda Pazar sıkıntısı da çekmediğini ürünlerini Samsun’a ve farklı illerde sattığını dile getirdi. Çarşamba ilçesinde de pazara ürün götürdüğünü ama farklı ürünler için ilk önce müşterilerinde algı oluşturmak için bedava verdiğini dile getiren çakır ürünlerini çoğunlukla marketlere sattığını belirtti.

İlgi meselesi

Birbirinden farklı ürünler yetiştirmenin tamamıyla ilgi ve araştırmadan kaynaklı olduğunu belirten Orhan Çakır, “Ben yetiştirdiğim ürünler konusunda her detayını araştıran ve nasıl yetiştirileceği konusunda uzun incelemeler yapan bir insanım. Tohumlarımın bir çoğunu yurt dışından tanıdıklarım aracılığı ile temin ediyorum” dedi.

Çarşamba Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü marul konusunda uyardı

Çarşamba Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Çarşamba’da kış sezonu için örtü altı üretim yapan çiftçilerin %90’dan fazlasının marul ektiğini belirterek bunun da Çarşamba’da üretim anlamında sorun oluşturduğunu vurgularak bu konuda çalışma başlattıkları belirtmişti. Çarşamba ovasında yaklaşık 6 bin dekarlık bir örtü altı üretim yapıldığı belirtilen açıklamalarda, Çarşamba çiftçisinin kış sebzeleri konusunda  alışkanlık kazanması için farklı ürünlerin tanıtım amacıyla bedava tohum ve fidesinin dağıtılacağı açıklanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber