Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Onun Ankara' dan da Çarşamba'dan da rüzgarı yok (muş)

Onun Ankara' dan da Çarşamba'dan da rüzgarı yok (muş)

Dün köşe yazımda CHP ve MHP adaylarına dem vurduk ya!.

İnanın dün Sungurlu Caddesinde CHP Belediye Başkan adayı Sinan Yaşar'ı yürürken gördüm. Yürüyordu...

Neyse devam edelim. Yazım sonrasında bazıları neden böyle yazdın demesin mi? Neden?

Siz bir yerde siyaset yapacaksınız ve siyasette en yükseğe çıkma hayaliniz olacak. Ne yaparsınız?

Önce ilçe ile bütünleştirecek tüm mekanizmaları harekete geçirmez misiniz? Siz eğer ilçede ki veya bulunduğunuz bölgede ki mekanizmaları harekete geçirmek için ilk adımı atmazsanız, sizi kimse tınlamaz. Susmak erdemliliktir muhabbetini geçin.

Eskiden suçlanan bir kişinin sessiz kalması o itham edilen konuda "SUÇLU" olduğunun ispatı olarak algılanırdı. Demek ki suçu var ki susuyor. Olmasaydı şimdiye yıkmıştı ortalığı derlerdi. Bizimkiler de yeni moda susunca haklılığını halk belirler muhabbeti ki en tehlikeli muhabbet o.

MHP Belediye Başkan adayı İlyas Aydın söylemlerinde sık sık şunu kullanır. Aslına bakarsanız ben çok seviyorum o muhabbetini.   "Bizim Ankara' dan gelecek ne rüzgarımız ne de desteğimiz yok. Biz sizden gücümüzü, desteğimizi alıyoruz" diyor.

Ama söylemle eylem asla bir birini tutmuyor. Sayın Aydın soyadı gibi olabilse biraz olaya aydın bakabilse şansı çok...

Ama o karanlık dehlizlere girmeyi kafaya fena takmış. Etrafına bakamıyor veya bakmıyor. Baktırmıyorlar demiyorum bakmıyor. Kendisini darı ambarında görüyor olacak ki; Kimse umurumda değil. Ne yazarlarsa yazsınlar, ne söylerseler söylesinler muhabbetinde...

Yazık. Gencecik yaşta girdiği siyasette yerle yeksan olacak göremiyor kimse de uyarıp göstermiyor. AK Partinin Çarşamba' da kimse yadsıyamayacağı tek rakibi MHP adayıdır her daim. Geçmişte de burada kah DYP ile kah CHP ile yarışan ve en güçlü rakip olan hatta zaman zaman iktidara da gelen partidir MHP.

Ama her ne oldu ise büyüklük gövde gösterileri, halka tepeden bakma, kimseye ihtiyacım yok tafraları hep bu tiplemeler MHP'li adayların sonunu hazırlamıştır. İl Başkanı Şaban Kılıç'ın sesi soluğu kesildi. Zaten ilk günden aday açıklamasında kendisi fiyasko yaratmış Aydın'ı bir anda başka bir şeye benzetmişti.

Demek oluyor ki bu yola çıkarken bile kafalar dimağlar hiç sağlam ve sakin değilmiş. Hep söylerim. Bir yerlerde bir şeyleri bu MHP'lilerin hep ters gidiyor. Bu terslik tavandan çok tabanda yaşandıkça da, suskunluk, büyüklük egosu, kimseye ihtiyacım yok havaları yine kendilerini bitirecek...

Sonuç olarak MHP Çarşamba Belediye Başkan  adayı İlyas Aydın'ın söylemi üzerine ben de diyorum ki bu gidişle haklı Aydın. Çünkü: "Onun Ankara' dan, da Çarşamba'dan da rüzgarı yok (muş)"

Demedi demeyin.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi