ONLAR, KYK'NIN 'AVANTAJLI' GENÇLERİ

ONLAR, KYKNIN AVANTAJLI GENÇLERİ
Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç: "Tüm imkanlarımızı gençler için seferber edeceğiz.Gençlere kapımız her daim açık"

 Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), Türkiye'nin 81 ilinde 300 bine yakın öğrenciye 5 yıldızlı otel konforunda hizmet vermekle kalmıyor, aynı zaman 'dezavantajlı' olarak bilinen ve 'öncelikli öğrenciler' olarak isimlendirdiği grupta yer alan gençlere de yardımcı oluyor.Kamuoyunda 'dezavantajlı grup' olarak bilinen, şehit ve gazi çocuğu, yetiştirme yurdu öğrencileri ile maddi zaruret içerisindeki öğrencilere KYK'nın verdiği burs, konaklama ve benzer imkanlar, bu gruptaki gençlerin eğitim hayatlarına daha iyi hazırlanmalarını sağlıyor.

 42 bin öğrenciye 326 milyon TL'den fazla burs imkanı

 Türkiye'nin geleceğine yön verecek gençlerin her anlamda en iyi şekilde yetiştirilmesini hedefleyen Gençlik ve Spor Bakanlığı, KYK yurtlarında verdiği hizmetin yanı sıra öğrencilere sağladığı burs ve kredilerle de gençliğe destek vermeye devam ediyor. Rakamlar incelendiğinde 2002 ve 2014 yılları arasında verilen burs ve kredi miktarlarında yüzde 567 oranında bir artış göze çarpıyor.

 Yine aynı yıllar arasında KYK'nin öncelikli öğrencilere verdiği toplam burs miktarı 326 milyon 108 bin TL olurken, 42 bin 217 öğrencinin bu ödemelerden faydalandığı görülüyor.  KYK'nın 'öncelikli öğrencileri' konaklama konusunda da devletin tam desteğini görüyor. Bu kapsamda 1.628 şehit çocuğu, 14 bin 184 gazi çocuğu, 5 bin 835 yetiştirme yurdu öğrencisi, 54 bin 56 Türkiye burslusunun yanı sıra maddi zaruret içerisinde olan 83 bin 805 öğrenci de ücretsiz barınma hakkından faydalanıyor. Veriler incelendiğinde ayrıca, 2002 yılından bugüne kadar toplam 159 bin 508 öğrenci ücretsiz barınma hakkından yararlandığı görülüyor.

 "Gençlere Her Türlü İmkanı Sağlamak Hedefindeyiz"

 Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, icrasında bulunduğu bakanlığın sadece spor değil, 'gençler' üzerine de önemli projeleri hayata geçirdiğini söyledi.  "Bizim görevimiz, gençlerimizin sadece derslere odaklanabilmelerini sağlamak" diyen Bakan Çağatay Kılıç, konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: "Biz, genç kardeşlerimizin barınma, burs ve benzer konulara kafalarını takmalarını istemiyoruz. Devletimizin tüm imkanlarını onlar için seferber edip, sadece derslerine odaklanabilecekleri bir ortam için ekibimizle beraber gece gündüz çalışıyoruz. Yaptığımız hizmetler ortada. Ancak bunları yeterli görmüyoruz. Hem onların daha güzel bir ortamda eğitim hayatlarını sürdürebilmeleri adına hem de ailelerinin kafalarının rahat etmesi için imkanlarımızı sonuna kadar kullanacağız. Öğrencilerimiz burs, barınma ve benzer konuların hepsinde istedikleri zaman hem KYK görevlilerine hem de Bakanlığımız çalışanlarına ulaşabilirler. Direkt olarak bana ulaşmak isteyen kardeşlerim de kişisel web adresim olan 'www.akifcagataykilic.com.tr' adresinden diledikleri her konuda yazabilirler. Gençlere kapımız her daim açık."

kyk-gorsel--(2).jpg

 HABER-FOTO: Ayhan GONCA- Kenan GÜN- Nurhan GÜZEL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber