Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Önerimize kulak veren Yıldız' a teşekkürler...

Önerimize kulak veren Yıldız' a teşekkürler...

Gündem malum Cumhurbaşkanlık seçimleri ve sonuçları. Dün akşama kadar seçim çok sakin ve belki de hiç olmadığı kadar ilgiden yoksun geçti.  İlgi gösterenlerin çoğunluğu ise ilk dakikadan son ana kadar Recep Tayyip ERDOĞAN dedi bile.

Sandıklar açıldıkça Recep Tayyip Erdoğan adı oy sayılan koridorlarda yankılanırken, Ekmelettin adı ikinci de olsa açık ara Erdoğan yeni Başkanlığını garantilediğini gösterdi. Katılımın  % 75 civarlarında olduğu düşünülse dahi Erdoğan'ın alacağı oyların % de inanın en az Çarşamba'da yine % 55-60 çevresinde olacaktır. Olacaktır diyorum çünkü gazetemizi baskıya hazırladığımız anlarda hala sonuçlar kesinleşmemişti. Ama açık ara önde olduğu ülke genelinde de aynı istikamette gittiği ön görülmekteydi.

Yani Ülkemize sevenler ve sevmeyenlere rağmen yeni Cumhur Başkanı hayırlı uğurlu olsun...

***   

Biz Çarşamba'ya dönelim ne dersiniz. Çarşamba gündeminde geçen hafta önce Perşembe günü olan ancak Ekmelettin İhsanoğlu'nun Çarşamba'ya gelişi nedeni ile Cuma gününe ertelenen Jandarma ve Polislere Kaymakam Yıldız'ın başarı ödül töreni ve konuşması idi.

Haftanın son günü olması hasebi ile fazla gündeme getiremedik ama şimdi tam sırası. Siyaset hayatımızın ahengi içinde ki asayiş, huzur ve uyuşturucu ile mücadeleyi bağlamıyor. İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, dedik ya jandarma personeli ve emniyet personellerini ödüllendirdi. Belki de yıllar sonra ilk kez böylesi büyük bir tören düzenlendi ilçemizde.

Bunun öncesi var desem yine bana kendini beğenmiş diyecekler olacaktır. Ancak size küçük bir ip ucu vereyim. Bu tören öncesi Jandarma ve Emniyet görevlileri gece gündüz demeden asayiş, uyuşturucu ile mücadele, trafik konularında çok yoğun şekilde çalışıyorlardı. Törenden önce ki hafta düğün, cenaze demeden çalışan bu Kolluk güçlerinin son bir hafta içinde yakaladıkları uyuşturucu kimine göre çok küçük olabilir ama bence olmadığı kadar anlamlı çalışmalardı.

Bu sayede ilçemizde önümüzde ki süreçte sanırım uyuşturucu satıcıları, üreticileri ve okullara kadar ulaştıranlar korkacaklardır. Korkmalıdırlar. Bu nedenle 23 Temmuz 2014 tarihli köşe yazımda şunları dile getirmiştim. O yazıda demiştim ki: "Onlar göz açtırmıyor, yetkililer uyuyor!"  Ve yazımın devamında ise;

"Bir öneri de benden...

Bozaiyi yakalatana, ihbar edene verilen ödülün üçte birisini olsun Jandarma ve Polisimiz den bu işleri titizlikle yaparak gelecek nesilleri kurtaran bu personellere verilse, tekdir edilse ve ayın görevlileri seçilerek herkese ilan edilerek bu personeller onore edilse olmaz mı?

Artık Jandarma ve dolayısı ile TSK ve Emniyet bazı katı kurallarını bırakmalı halkın içine girerek yanlışı ve güzellikleri duyurmalıdır. Biz yıllardır bunu düşünüyor ve söylüyoruz. İnşallah kısa sürede bunlarda olacaktır. On nedenle görevleri de olsa Jandarma ve Polis uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor ancak yetkililer bu mücadele eden personelleri her nedense bir türlü görmüyor...

Eh sesimizi Samsun Valimiz Sayın Aksoy, İlçe Kaymakamımız Caner Yıldız duymuş olmalı ki, Cuma günü tören düzenlendi ve ödüllendirildi. Belki çok büyük bir ödül değildi ama çalışanı bazen iki tatlı cümle ile ve küçükte olsa birer plaketle, takdir beratı ile ödüllendirmek kadar güzel bir olay yoktur.

Şimdi Kolluk güçlerimizin en fazla dikkat etmesi gereken nokta şu: Okullarımız önümüzde ki süreçte eğitime başlayacak. Okulların içine kadar sokulan uyuşturucuların, çevrelerinde kuytu köşelerinde gelecek gençlerimizi heba edecek şekilde satışını ve kullanımını bitirmelidir.

Bunu da yapacaklarına inanıyorum ama Emniyet İl müdürlüğüne, Valiliğe ve Emniyet Genel Müdürlüğüne çağrımdır: Koskoca İlçede görev yapan Emniyet görevlisi Polis ve jandarma Komutanlığına biraz personel takviye neden yapılmaz. Acil personel takviye ile bu korkulan çoğu kötü olaylar sonlandırılamaz mı?.

Bu vesile ile İlçe Kaymakamı Caner Yıldız'a bu hassasiyeti nedeni ile teşekkür ediyor, başarılı çalışmaları nedeni ile Emniyet ve Jandarma Komutanlığı personellerinin hepsine başarılar diliyor ödüllerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi