Öncelik modelde değil fiyatta

Öncelik modelde değil fiyatta
Çarşamba İlçesinde Perde satışı yapan Erhan Kuru, perde fiyatlarının geçen seneye göre çok yükseldiğini ve perdeye talep düştüğünü söyledi.

Son birkaç sene içerisinde evlenecek olan çiftler ya da evinde değişiklik yapmak isteyen ev hanımları perde seçimi yaparken modelinden önce fiyatını sormaya başladı. Çarşamba ilçesinde perde satışı yapan esnaf Erhan Kuru, müşterilerin modele göre değil metre fiyatına göre hareket ettiğini dile getirdi.

img-1714.jpg

“İşlerde düşüş, fiyatlarda artış var”
2 yıl öncesine kadar müşterilerin modele baktığını, şimdi ise modelden önce fiyatlara baktığının altını çizen Çarşamba İlçesinde perde satışı yapan Erhan Kuru, “Perdenin metre fiyatları şu anda ortalama 100-300 TL arası değişiyor. Tabi her geçen gün maliyetlerin artmasından dolayı fiyatlar da yükseliyor. Ama müşterinin alım gücüne göre her türlü perde elimiz de mevcut. Çeşitli perdelerimiz de var. Geçen yıla göre işlerde düşüş, fiyatlarda büyük artış var ister istemez. Çünkü fiyatlar yükseldi, maliyetler çok yükseldi. Bunun içine bir de iş yeri kirası eklenince ister istemez müşterimize yansıtmak zorunda kalıyoruz. Müşterilerimiz artık model seçimine bakmıyor. Hangi modelin fiyatı düşükse onu alıyorlar. Bundan 2 yıl önce müşterilerimiz, istedikleri modelleri tercih ediyorlardı ama şimdi edemiyorlar.” İfadelerini kullandı.

Tercihler mekanikten yana
Tercihin daha çok mekanik perdeden yana olduğunu aktaran esnaf Kuru, “Şuan ki yeni modellerde mekanik perdeler tercih ediliyor. Onun haricinden modellerimiz standart. Yeni evlenen çiftlerimiz ortalama bir daire fiyatı 15-20 bin lira arası değişiyor. Şuan günümüzde düz model ürünlerine döndük desek yanlış olmaz.” Şeklinde konuştu.

img-1710.jpg

HABER: EMİNE TEMİZ YILMAZ

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber