Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Önce birliği sağlayacak sonra iktidarı avlayacak!

Önce birliği sağlayacak sonra iktidarı avlayacak!

7 Haziran'da yapılacak Genel seçimler öncesinde dikkat ettiniz mi? Milliyetçi Hareket Partisi belki de yıllar sonra olmadığı kadar hareketlendi...

AK Parti iktidarı boyunca her türlü baskı ve üzerine oynanan siyasi manevralara hangi il başkanı geldi ise bir türlü istenen Milliyetçi- Ülkücü birliktelik çıkışını yakalayamamıştı!.

İbrahim Özyer iyi bir MHP'li olmasına rağmen başarı sağlayamamış, ondan sonra gelen Abdullah Karapıçak' ta beklenen ivmeyi bir türlü sağlayamadığı gerekçesi ile koltuğu kongrede bir oy farkla eski Ülkücü- Milliyetçi tabanın tanıdığı sevdiği, inandığı ve güvendiği mevcut Başkan Şaban Kılıç' a devretmek zorunda kalmıştı.

Ancak Şaban Kılıç, Mart Yerel seçimlerinde MHP'nin elinde olan 4 Belediyeyi kaybetmiş teselliyi hiç ummadığı bir belediye başkanlığını kazanarak partililere hüsran ve hayal kırıklığı yaşatmıştı.

Fakat gelen tepkiler onun AK Partililer ile dirsek teması içinde olduğu dedikoduları onu erken yordu.

Ve bu gün MHP İl Başkanlığına Kılıç aday değil gibi...

Bu arada ise 21 Şubat 2015 Cumartesi günü yapılacak il kongresi için heyecan dorukta hazırlanan MHP' de en dikkat çeken ve tabanı heyecanlandıran Erkan Avcı'nın adaylığı partilileri adeta şok etti.

Çünkü herkes Avcı'yı Milletvekili görmeyi beklerken il başkanlığına rotanın çevrilmesi önce akılları karıştırdı.

MHP Samsun İl Başkanlığına aday olan Erkan Avcı iddiaları ve bir o kadar da söylemleri ve duruşu ile yıllar sonra MHP'nin Samsun' dan neden 2-3 Milletvekili yeniden çıkartmasın sorularını akıllara sokamaya başladı bile...

Avcı MHP tabanına yaptığı çağrılarda geçmişte dilden düşmeyen 9 Işık doktrini, Kızıl elma söylemlerinden çok verdiği mesajları ile adeta yıka yıka, süpürerek geliyorum mesajlarını net veriyor.

Bu geliş elbette muhalefet ve iktidarı ürkütürken, MHP tabanında da adeta bayram havası yaşatmaya yetti.

Erkan Avcı der ki: Bu Ülkenin bir karış toprağını kimsenin alamayacağını ve bunun için de 2. ci ilk adım hareketinin Samsun'dan başlatıldığını söylemek isterim sözleri değişimin, yeniliğin, Milletvekili aday adaylarının net ve dikkatli seçilerek MHP'nin geçmişine şanına layık bir döneme girmenin hedeflerini kesin çizmesi heyecanı ikiye katlamaya yetiyor.

Yine adaylık açıklamasında ülkenin büyük bir tehlikenin önünde olduğunu, bu süreçte vatanın bütünlüğüne ve devletimizin bölünmesine kastedenlere dur demek için bu yola çıktık sözleri akabinde söylediği sözler dikkat çekici.

Avcı, önce iç huzuru sağlamak ve Ülküdaşlık ruhunu üzerine inşa bina etmek, bu ülküdaşlık ruhunu asla ötekileştirmeden hiç kimseye sen ve ben demeden davamızın merkezine asla beni koymadan, hep bizi işaret ederek, dava arkadaşlarımızla istişare ederek en doğru bildiklerimizi bile istişare edecek bir inancın mensupları olarak bu dava, bu ülkücü hareketin mensupları olarak hep beraber birlikte yürüyeceğiz sözleri yıllardır yaşanan, hasretle beklenen başarının özlem, hayalleri adeta ülkücü düşünce ve sevdasını yeniden alevlendirdi.

Avcı bu konuşmalarını göstermelik değil Samsunda Milliyetçi Hareketi eskisinden daha güçlü ve birlikte hareket ederek daha ileriye götürmenin hesaplarını yaptığını dile getirmesi geçmişe sünger çekerek kol kola yürümek ve iktidarı alma heyecanını partililere yaşatmaya yetti de arttı bile.

Özü şu; Erkan Avcı'nın güleryüzü, sevecen tavırları ile ülkücü ve milliyetçiliğini de ön plana çıkartarak muhalefetin, ve özellikle iktidarın temsilcilerini şimdiden ürkütmeye başladı bile...

Tuttuğunu kopartan ve başarı için siyasi arenada kimseyi dinlemeyen, partilileri ile kucaklaşan bir başkan olmak için kolları sıvayan Avcı'ya Çarşamba'dan da büyük bir destek sağlamaya yetti ve arttı bile.

Avcı'ya Bafra, Vezirköprü , Terme, Ayvacık, Salıpazarı, Havza gibi ilçelerin yanı sıra Samsun merkezde de büyük destek olması MHP'nin önümüzde ki süreçte büyük başarılara atılacak ilk adımın ayak sesleri olduğunu net ortaya koyuyor.

Velhasıl MHP'de geçmişi unutmak, başarıya aç MHP- Ülkücü tabana yeniden iktidar yolunu gösteren, işaret eden ve yolun birlik, beraberlikten geçeceği mesajlarını vererek bunu da İl başkanlığında başlatmak istediğini dile getirmesi MHP'lilerin seçimlerde Avcı ile yola çıkma hayallerine son nokta olacak gibi...

Avcı ile geçmiş il yönetimlerinin aynı hatalara düşmeden ilk genel seçimlerde başarı alınabilmesi adına yola çıkan MHP tabanı şimdiden Avcı'ya hayırlı olsun dileklerini iletirken ikinci dikkat çeken konu ise Milletvekilliği listelerinde...  

Avcı'nın Samsun' da en az 5 Milletvekili çıkartma sözü olduğu ve listeyi tabana göre belirleme sözü il başkanlığında ki en büyük avantajı konumunda yer alıyor.

Sonuç olarak anlaşılan o ki; Erkan Avcı önce birliği sağlayacak sonra iktidarı avlayacak!

Bizde kendisine hayırlı olsun temennilerini iletiyor, başarılar diliyoruz...

 

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi